Meslektaşının üzerine öksüren doktor, tutuklandı

Koronavirüs salgını paniği tüm dünyayı sararken, ABD'de bir doktorun meslektaşının üzerine bilerek öksürmesi gündeme oturdu. Doktor, bu hareketinin ardından tutuklandı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs kısa sürede dünya çapında bir krize dönüştü. En çok vaka görülen ülkeler arasında birinci sıraya yerleşen ABD’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

KASITLI OLARAK ÜZERİNE ÖKSÜRDÜ

Sosyal mesafe ve dışarı çıkmama uyarıları yapılırken virüsü ciddiye almayan bir doktor ülkenin gündemine oturdu. Connecticut’taki UConn Eğitim Hastanesi’nde ortopedi bölümünde görevli doktor Cory Edgar, iddiaya göre iki meslektaşının üzerine kasıtlı bir şekilde öksürdü.

Tüm uyarılara rağmen tavrını değiştirmeyen Edgar, şikayet üzerine gelen polisler tarafından tutuklandı. Hastane sözcüsü Jennifer Walker, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Edgar’ın davranışının bilinçli bir şekilde gerçekleştiğini ve virüsle ilgili önlemleri ciddiye almadığını söyledi.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Edgar, toplumsal düzeni bozma suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

ABD’de corona virüsü nedeniyle şu ana dek 1704 kişi hayatını kaybetti, 104 bini aşkın vaka kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti Hakim Ziyech'in geleceği belli oldu! Sözleşme detayları ortaya çıktı Süper Lig'de küme düşen ilk takım İstanbulspor oldu!
Sonraki Haber