Mert Şener'den eğitime dair önemli açıklamalar!

Türkiye Eğitim Dernekleri Federasyonu ve İstanbul Eğitime Armağan Derneği (İSTEAD) Genel Başkanı Mert Şener eğitim sistemine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye Eğitim Dernekleri Federasyonu ve İstanbul Eğitime Armağan Derneği (İSTEAD) Genel Başkanı Mert Şener eğitim sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim-öğretimin faaliyetlerinin bilgi ve hikmete ulaşmak için uygulanması gerektiğini ve bu konuda da öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin büyük sorumluluğu olduğununun altını çizen Şener, şu ifadeleri kullandı:

 “Eğitimi tam da olması gerektiği gibi özgürlükle buluşturduk. Eğitimin insan formatlama aracı olarak kullanılmasına bizim tahammülümüz olamaz. Öğrencileri at yarışındaki gibi birbiriyle yarıştıran sistemi biz kabul etmeyiz. Eğitim-öğretim bilgiye ve hikmete ulaşabilmek için olmalıdır. Tüm reformlar buna yöneliktir. Öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin büyük sorumluluğu var. Eğitim sistemimiz öğrenciye en başta özgüven vermek zorundadır. Eğer gençlerimiz eğitim gördükçe, diline, ecdadına yabancılaşıyorsa çok ciddi problem var demektir. Okullar kendi dilinden, kendi toplumundan utanan ve uzaklaştıran bireyler yetiştiriyorsa talim ve terbiyede ciddi arıza var demektir.” 

Fenerbahçe - Olympiakos | İlk 11'ler belli oldu Ağrı'da çocuklara kan donduran işkence! O imam gözaltına alındı Tokat'ta deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi
Sonraki Haber