Merkez Bankası'ndaki bayrak değişimi piyasaları hareketlendirdi! Dolar rekor tazeledi...

Merkez Bankasında üst düzey isimlerin görevden alınmasının ardından dolar yükselişe geçti. Karar öncesi 9,07'yi gören dolar/TL, kararın ardından 9,18'e çıktı. Böylelikle dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolar/TL an itibariyle 9,16'dan işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası Merkez'de 3 üst düzey isim görevden alındı. 

Gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Merkez Bankası Başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alınan isimler oldu.

BAYRAK DEĞİŞİMİNE HIZLI TEPKİ

Başkan Yardımcılığı'na Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı. Merkez Bankası'nda bayrak değişimine piyasalar hızlı tepki verdi.

DOLAR TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Karar öncesi 9,07 seviyelerinde bulunan dolar, kararın yayınlanmasıyla birlikte gece yarısı 9,18'e fırlayarak rekor tazeledi. Dolar yeni günde ise rekor seviyelere yakın seyrediyor.

Kur saat 09.10 itibarıyla 9,16'dan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro 10,64'ten, sterlin ise 12,54'ten işlem görüyor.

TFF, Sivasspor - Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Özgür Özel arasında görüşme olacak mı? Survivor All Star'da gecenin kazananı hangi takım oldu?
Sonraki Haber