Merdan Yanardağ Yurt Gazetesi'ni nasıl dolandırdı?

CHP'nin besleme medyası içinde yer alan TELE 1'in kurucusu Merdan Yanardağ'ın, kanalını hangi parayla kurduğu günlerdir tartışılıyor. Yanardağ'a 'Benden çaldıklarınla mı kanalı kurdun yoksa FETÖ'cü Akın İpek'ten aldıklarınla mı?' diye soran Yurt Gazetesi'nin sahibi Durdu Özbolat hala bir cevap alamadı. Sorusuna yanıt bulamayan Özbolat, bugün gazete manşetinden Yanardağ'ın gazetesini nasıl dolandırdığını belgeleriyle anlattı.

Yurt Gazetesi'nin sahibi Durdu Özbolat, geçtiğimiz günlerde TELE 1'in kaynağının ne olduğunu açıklaması için Merdan Yanardağ'a çağrıda bulunmuştu.

"TELE 1'i kendisinden çalınan paralarla mı yoksa FETÖ'cü Akın İpek'ten alınan paralarla mı kurulduğunu" soran Özbolat, günlerdir yaşanan tartışmaya nokta koymak için yeni bir açıklama yaptı. 

"HER ŞEYİM BELGELİ VE YASAL"

Yanardağ'ın olayı çok çirkin bir noktaya taşıdığını vurgulayan Özbolat, "Kendisine ısrarla kaynak sormamıza rağmen top çeviren Yanardağ, bugün de bize kaynaklarımızı sormuş. Ben Durdu Özbolat olarak hesabını veremeyeceğim bir kaynağa sahip değilim, her şeyim belgeli ve yasal." dedi.

ŞİMDİKİ EŞİNİ YÜKSEK MAAŞLA İŞE BAŞLATIP KÖŞE YAZDIRDI

Yanardağ'a "Madem bizim kaynaklarımızdan şüphesi vardı, neden yıllarca bizim kaynaklarımızı kullandı?" sorusunu yönelten Özbolat, "Yanardağ şimdiki eşini o dönem gazetemizde yüksek maaşla işe başlatmış, sahte bir isimle köşe yazıları yazdırmıştır." ifadesini kullandı.

Yanardağ'ın şimdiki eşinin maaşlarını düzenli ödemesine rağmen diğer çalışanların maaş ödemelerini geciktirdiğini ifade eden Özbolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüksek maaşların kanıtı da ödediğimiz yüksek sigorta primleridir. Bunun kanıtları elimizde mevcuttur, ancak bugünkü kanıtımız Yanardağ’a gönderilen paraların bir kısmının dekontları olacaktır. Israrla “borçlusunuz”, “dolandırıcısınız”, “maaş gaspçısısınız” diyen Yanardağ’ın gazetemizden almış olduğu ücretlerden bazılarının dekontu aşağıdadır. Şayet Yanardağ bu dekonttan da tatmin olmayacak ve ithamlarına devam edecekse, dekontlardan elimizde çok sayıda olduğunu kendisine hatırlatırız."

SON KEZ SORDU: PARANIN KAYNAĞINI BELGELEYEBİLİR MİSİN?

Yanardağ'ın 'muhbir' yakıştırmasına da yanıt veren Özbolat, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Ben yıllardan beri aynı çizgide duran, Atatürkçü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir parçası olan biriyim. Tekrar hatırlatmak gerekirse muhbir çizgisini değiştirendir.

Yanardağ’ın ne durduğu yer ne de çizgisi belli değildir. Başladığı noktadan çok uzakta olan Yanardağ, şu an sorguladığı kaynaklardan yıllarca beslenmiştir. Ve şu an sanki bu kaynakları sorgular gibi görünerek kendini aklamaya ve sorularımıza cevap vermemeye çalışmaktadır.

Son kez ve net olarak bir daha soruyorum; paranın kaynağını belgeleyebilir misin Yanardağ?"

Tokat'taki deprem sonrası Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama Tokat'ta akşam vakti korkutan deprem! Diğer şehirlerden hissedildi 2. el otomobillerde en çok satılan marka modeller
Sonraki Haber