Meral Akşener siyasette basamakları nasıl tırmandı? Unuttuğu not ülke kaderini nasıl belirledi?

SuperHaber, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in hem 90’lı yıllar hem de 28 Şubat sürecinde oynadığı kritik rolün perde arkasını aralıyor...

Meral Akşener’in Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi’nde Bucak aşireti lideribile yaptığı görüşme, “Akşener 90’ları hatırladı” yorumlarına neden oldu. 2023 seçimlerine gidilirken yapılan ziyaret 6’lı masada sessizlikle karşılanırken, tepki kendi partisinden geldi. Şanlıurfa’nın diğer önde gelen aşiretlerinden Şıhanlı aşiretinin mensubu Mahmut Cevheri, İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki danışmanlık görevinden de iyi partiden de “fikir ayrılığı” gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

Gerek Susurluk kazası sonrası siyaset-mafya ilişkisinin, gerekse de 28 Şubat kararlarının yoğun bir şekilde tartışıldığı dönemde önemli bir koltukta, İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Akşener, gerçekten de 90’ları mı hatırlamıştı?

90’ların ikinci yarısından itibaren yavaşça ismi öne çıkmaya başlayan Akşener, Susurluk kazası sonrasında istifa eden Mehmet Ağar’ın yerine içişleri bakanı olmuştu.

İktidar Refah-Yol iktidarıydı… Siyaset-mafya tartışmaları ve bazı gelişmeler koalisyon ortağı refah partisi ile doğru yol partisi arasında bile rahatsızlıklara yol açıyordu...

90’larda siyaset-mafya tartışmalarını bir başka dosyaya bırakarak, Meral Akşener’in 1990’larda, özellikle de 28 Şubat sürecinde oynadığı son derece kilit bir rolü hatırlatmakta fayda var….

Meral Akşener'in hem 90’lı yıllar hem de 28 Şubat sürecinde oynadığı kritik rolün perde arkasını SuperHaber YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE!