Buna "3. İTTİFAKTAN İLK KARE" diyebilir miyiz?

Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin hayata geçirilmesi ile birlikte Türk siyasetinde "ittifaklar mücadelesi" dönemi de başladı! Son günlerde "Muharrem İnce yeni partisi ile hangi ittifaka katılır", "İYİ Parti Millet İttifakı'ndan ayrılır mı?" tartışmaları yapıladursun... MHP'den ihraç edilen Erhan Usta'nın kızının düğünü, belki de siyaset sahnesinde "3. ittifak" girişiminin de temellerini attı

2023 seçimlerine oldukça uzun bir süre olmasına karşın siyasi partiler yarın seçim olacakmış gibi çalışmayı sürdürüyor. Siyaset gündeminin değişmeyen konu başlıklarından bir tanesini de zaman zaman ortaya atılan "erken seçim" söylentileri oluşturuyor.

Seçim tartışmalarının dönüp dolaşıp düğümlendiği nokta ise Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte Türkiye'nin gündemine gelen "ittifaklar" konusu...

Son günlerin ana gündem maddesi olan, CHP'nin son Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak sahneye sürdüğü Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı yönündeki haberler ise "ittifaklar" üzerindeki zihin egzersizlerine yeni bir boyut ekledi.

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi, CHP - İYİ Parti - Saadet Partisi ve dışarında HDP'nin desteklediği Millet İttifakı'na büyük darbe vuracak bu hamleye karşı oldukça öfkeli! Partide, İnce'nin yeni bir siyasi oluşum ile siyasete girmesi durumunda ittifakın yara alacağı yorumları yapılıyor... Ayrıca bu hamleden ittifakın diğer ortaklarının da rahatsız olduğu kulislere yansıyan bilgiler arasında.

İYİ PARTİ MİLLET İTTİFAKI'NDAN KOPUYOR MU?

Diğer yandan, İYİ Parti'nin "HDP" ve "Ayasofya" gibi başlıklar konusunda ittifak ortakları ile ters düştüğü ve buna dayanarak Millet İttifakı'nın kaygan bir zeminde oturduğu yorumları yapılıyor.

Bu tabloyu gören, kurt siyasetçi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den siyaset gündemine bomba gibi düşen açıklamalar da gecikmedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sürpriz bir çağrı yapan MHP lideri, Akşener'in Ayasofya konusunda farklı bir tutum takındığını savunarak, "Sayın Akşener'in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır." dedi.

"EVİNE DÖN" ÇAĞRISI VE EVLİLİK TÖRENİNDE SÜRPRİZ BULUŞMA

Diğer yandan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti ile MHP arasındaki 'ittifak' görüşmeleri hakkında "İttifak olmazsa olmazımız değil” açıklaması yaparak iki parti arasında krize neden olan ve partiden bu nedenle ihraç edilen Samsun milletvekili Erhan Usta mevzubahis tartışmalara tuz biber ekecek bir paylaşımda bulundu.

MHP'den uzaklaştırılan Erhan Usta, kızının düğününden paylaştığı bu fotoğraf karesi ile bir anda Ankara kulislerinin en çok konuşulan ismi olmayı başardı.

2023 seçimlerine hazırlanan siyasi partiler arasında ittifaklar konusunda çok ince hesaplamalar yapılırken, eski MHP'li Usta, kızının düğününe katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi aynı masaya oturtarak adeta Türk siyaset sahnesinin "3. ittifakının" temellerini attı.

Usta bu paylaşıma şu notu düştü;

"Canım kızım Ayşe Şeyma'nın bu mutlu gününde yalnız bırakmayan;
Muhterem Genel Başkanlara ve saygıdeğer eşlerine,
Değerli Milletvekillerine,
Bürokrat arkadaşlara,
STK temsilcilerine,
Samsunlu hemşerilerime
Akrabalarıma ve bütün dostlarıma
Katılımlarından dolayı teşekkür ederim."



İstanbul elektrik kesintisi listesi: 24 Nisan Perşembe! Reyting sonuçları: 24 Nisan Çarşamba! Galatasaray'da şok gerçek ortaya çıktı! Sözleşmesi ortaya çıktı...
Sonraki Haber