Meraklı Şirin... Öfkeli Şirin... Bu da Cahil Şirin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine gittiği Washington'da kritik temaslarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu önemli ziyaretine çok sayıda basın mensubu da eşlik etti. Ziyarete damga vuran isimlerden birisi de yine o gazetecilerden birisi, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan oldu.

Gazeteci Hilal Kaplan'ın basın toplatısında ABD Başkanı Trump'a sorduğu soru büyük ses getirdi.

Kaplan Trump'a "YPG’nin liderini Mazlum Kobani kod adlı bir kişiyi Beyaz Saray’a davet ettiniz. Bugün size verilen bilgilerde görebileceğiniz gibi Türkiye’de 17 tane terörist saldırının sorumlusu kendisi. 116 asker ve sivilin ölümüne sebep olan kişi. Hala Beyaz Saray’a davet etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Trump ise Kaplan'ın sorusunu net şekilde yanıtlayamadı.

Diğer yandan CNN Türk'teki görevine bir süre önce son verilen gazeteci Şirin Payzın, sosyal medya hesabı üzerinden Hilal Kaplan'a yüklendi.

T24'ün temsilcisi olarak bağımsız şekilde ABD'ye giden fakat akredite olmadığı için resmi programları izleyemeyen Şirin Payzın bunun acısını çıkarmak istercesine agresif mesajlar paylaştı. 



30 YILLIK GAZETECİ AMA...

30 yıla yakın süredir medya sektöründe bulunan Payzın paylaştığı mesajı ile sektöre ilişkin cehaletini de itiraf etmiş oldu.

Payzın Twitter'da paylaştığı mesajında, "Bence devlet kasasından o kadar gazeteciyi Washington toplantılarına taşımaya gerek yok. Ne de olsa lüks otellerde kalışları, yemeleri, içmeleri derken örtülü ödenekten giden bir sürü para, zarar.. O bir taneyi götürseler yeter.. Demek ki" ifadelerini kullandı.

Ancak gerçek hiç de Şirin Payzın'ın bahsettiği gibi değil, yurt dışı ziyaretlerine katılan gazetecilere devlet harcırah ya da benzeri ödeme yapmıyor.

Gazeteciler ya da kurumları, Cumhurbaşkanı'nın yurt dışı gezilerinde yol, yeme-içme ve barınma masraflarını kendileri ödemekle yükümlü. Herhangi bir gazetecinin örtülü ödenekten ödeme alması da söz konusu değil.

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber