Süper Kupa'da zafer Trabzonspor'un

Geçen sezon Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Medipol Bakşehir ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Trabzonspor, TFF Süper Kupa maçında İstanbul'da karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı maçtan 2-1 galip ayrılan Bordo-Mavililer, yükselişini Kupa'yla taçlandırdı. Abdullah Avcı kariyerindeki ilk kupasını kazandı.

1-2

TFF Süper Kupa'da zafer Trabzonspor'un oldu. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta ilk gol 47'de Trabzonspor'dan geldi. Son haftaların formda ismi Djaniny Tavares, Bordo-Mavililer'i 1-0 öne geçirdi.

56'de Medipol Başakşehir'in kullandığı serbest vuruşta top Edgar le'nin eline çarptı. VAR'ın uyarısıyla monitöre giden hakem Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı dedi. Penaltıda topun başına geçen Demba Ba, skoru 1-1'e getirdi.

Başakşehir kaptanı Alexandru Epureanu 73'te 2. sarıdan kızardı ve Turuncu-Mavili ekip 10 kişi kaldı. Trabzonspor'un Ganalı yıldızı Caleb Ekuban 85'te sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçiren golü attı.

14. SÜPER KUPA MAÇINDA KAVGA ÇIKTI

Golün hemen ardından yedek kulübeleri karıştı. Trabzonspor yardımcı antrenörü Egemen Korkmaz ile Başakşehir kulübesi arasında yaşanan gerginlikte yumruklar konuştu. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ve futbolcuların da karıştığı olaylarda kimseye kırmızı kart çıkamazken maça 13 dakika uzatma eklendi.

MAÇIN ADAMI CALEB EKUBAN

TFF Süper Kupa'da Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Trabzonspor kupanın sahibi olurken, maçın adamı da Ganalı futbolcu Caleb Ekuban seçildi. Ekuban, mücadele 1-1 devam ederken, 85. dakikada takımının galibiyet golünü kaydetmişti. Karşılaşmaya 11'de başlayan 26 yaşındaki futbolcu, 90+4. dakikada yerini Benik Afobe'ye bıraktı.

Bordo-mavili takım, 2010 yılında Süper Kupa maçında Bursaspor ile karşı karşıya geldi.

Yine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan müsabakayı 3-0 kazanan Trabzonspor, kupayı müzesine götürdü.

Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok kazanan takım Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş'a boyun eğmesine rağmen sonraki süreçte 6 kez mutlu sona ulaştı. Galatasaray, 2008, 2012, 2013, 2015, 2016 ve 2019'da Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Fenerbahçe'nin 3 kez kazandığı kupayı, Beşiktaş, Trabzonspor, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor ise birer kez havaya kaldırdı.

Süper Kupa'nın ilk 3 organizasyonu Almanya'da gerçekleştirildi.

Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaştığı ilk kupa maçı Frankfurt kentinde oynanırken, daha sonra sırasıyla Köln ve Duisburg şehirlerinde karşılaşmalar yapıldı.

Almanya'daki maçlarda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray birer kez kupa sevinci yaşadı.

Almanya'daki kupa maçlarının ardından mücadele Türkiye'ye taşınırken, yurttaki ilk kupayı Fenerbahçe havaya kaldırdı.

İstanbul'da 2009'da oynanan müsabakada Fenerbahçe, Beşiktaş'a üstünlük kurarak kupanın sahibi oldu. Süper Kupa karşılaşması 2010'da bir kez daha İstanbul'da oynanırken, Trabzonspor, Bursaspor'u geçerek kupayı kazandı.

İstanbul'daki iki karşılaşmanın ardından son 8 organizasyon Türkiye'nin farklı şehirlerinde gerçekleştirildi.

Konya (2), Ankara (2) Erzurum, Kayseri, Manisa ve Samsun'da yapılan bu 8 karşılaşmada Galatasaray 5 kez kupayı müzesine götürdü. Anadolu'da oynanan maçlarda Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor ise birer kez kupa sevinci yaşadı.

Elektrikli Araç Şarj Ağında Yeni Bir İş Birliği Daha Geldi Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor BIST 100 endeksi artıda
Sonraki Haber