MasterChef kibrit patates tarifi nasıl yapılır?

MasterChef kibrit patates tarifi nasıl yapılır? Ekranların sevilen yarışması MasterChef'te yapılan kibrit patates tarifi izleyen seyircilerde merak uyandırdı. Peki MasterChef kibrit patates tarifi nasıl yapılır?

MasterChef kibrit patates tarifi nasıl yapılır? Yaptıkarı yemeklerle seyircilerin dikkatini çeken MasterChef yarışmasında dikkat çeken lezzetlerden biride kibrit patates oldu. Kibrit patates tarifi nasıl yapılır sorusunu kibrit patatesi yapmak isteyenler için araştırdık. MasterChef kibrit patates tarifi nasıl yapılır?

MASTERCHEF KİBRİT PATATES TARİFİ NASIL YAPILIR?

KİBRİT ÇÖPÜ PATATES KIZARTMASI MALZEMELERİ

-750 gr patates
-1,5 su bardağı zeytinyağı
-6 dal biberiye (küçük parçalara ayrılmış)

KİBRİT PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Zeytinyağını bir tencereye koyun. (Yaklaşık 4 parmak kadar yüksekliğinde) Orta ateşte ısıtın. Yağın fazla kızgın olmamasına dikkate edin.
Yağ ısınırken, patates kesici veya bıçakla patatesleri çok ince, kibrit çöpü büyüklüğünde, dilimler şeklinde kesin. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz.
Patatesleri ve biberiyeyi birlikte, patatesler altın rengine dönüşene kadar 2 veya 4 dakika kızartın. Tencereden alın ve kağıt havlu koyduğunuz bir tepside, yağını süzdürün. Sıcakken tuz ve biberini ekleyin. Hemen servis yapın.

PATATES DOĞRAMA ŞEKİLLERİ

Patates yemek yapımında veya garnitür olarak hazırlanırken, kullanılacağı yemeğin özelliğine göre doğranarak şekillendirilir. 

Meteorolojiden 16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı!
Sonraki Haber