Marulun faydaları nelerdir? Nelere iyi gelir?

Marul faydaları acısından zengin bir sebzedir. Marul A ve C vitamini bulunur. Ülkemizde genelde çiğ olarak tüketilmektedir. Zayıflamak isteyenlerin listesinde olan marulun faydaları nelerdir?

Marul ılıman iklimde yetişen çok yapraklı bir sebze çeşitidir.Marul, özellikle C vitamini gibi antioksidanlar, A ve K vitaminleri ve potasyum gibi diğer besinler açısından zengindir. Marul sağlık açısındanda çok faydalıdır.

MARULUN FAYDALARI NELERDİR?

-Günümüzde kullanılan kozmetik ürünlerden dolayı yıpranan saçlar için marul tüketmek hücre köklerini güçlendirmektedir.

-E, A ve C vitamini bakımından zengin olan bir sebzedir. Bu vitaminler sayesinde cildin uzun yıllar parlak ve canlı olmasını sağlar ve aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak sivilce ve akne oluşumunu da önlemektedir.

-Yüksek lif içeriği ile diyet listelerinde yer alan önemli bir besindir.

-Kötü kolesterolü düşürerek oluşan damarlar tıkanıklıklarını da hızlı bir şekilde açmaya yardımcı olur.

-İçerdiği K vitamini sayesinde kas ve kemik gelişimine katkı sağlamış olur ve ileri yaşlarda görülen, kemik erimesi gibi olayları engeller.

-Sinir sistemini güçlendirir. Bununla birlikte beyinin hızlı çalışması için sinir hücreleri arasındaki iletimi hızlandırmak için birebirdir.

-Halk arasında kıvırcık marul olarak da anılan kırmızı marulun faydaları da yeşil marul gibi aynıdır. Genel olarak sindirim sistemini olumlu etki göstererek sindirimi kolaylaştırır. Yeşil maruldan ayrılan en önemli özelliği içerdiği yüksek miktarda demirdir. Kırmızı olması nedeniyle demir miktarı fazladır. Bu yüzden kanımızda bulunan en önemli madde olan hemoglobinin içinde de bulunan bu madde kansızlığa iyi gelmektedir.

-Marul çeşitlerine bakıldığı zaman genel olarak hepsi aynı etkiye sahiptir. Sadece kırmızı marul içerdiği demir ve bazı metaller sayesinde daha yararlı olabilir. Bu yüzden kıvırcık marulun faydaları her marulda olduğu gibi cildimiz için vücut hücrelerinin yenilenmesi, dolaşım sistemini hızlandırması, sindirimi kolaylaştırması ve yoğun besleyici besin içeriğine sahip olması ile dengeli beslenmek için birebir üründür.

IBAN kiralayanlara hapis cezası Bakan Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız Patiswiss eski CEO’su depremzede işçiler üzerinden prim yapmış
Sonraki Haber