Marmara Adası nerede? Marmara Adasına nasıl gidilir?

Altın sarısını andıran kum plajları ve masmavi bir denize sahip olan Marmara Adası ister istemez her vatandaşın ilgisini çeken yerlerden birisi olmuştur. Marmara Adası nerede ve Marmara Adasına nasıl gidilir soruları da merak edilir olmuştur.

Marmara Adası nerede? Marmara Adasına nasıl gidilir? sorusuna yanıt arayan vatandaşlar aramalarını bu yönde gerçekleştirirken buranın özellikle zengin bir bitki örtüsüne sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Türkiye’nin ikinci büyük adası olan Marmara Adası'na İstanbul’dan başka diğer şehirlerden de pek çok insan gelmekte ve burada özellikle hafta sonları için tatil planları yapmaktadır. İstanbul'a en yakın kaçış noktalarından biri olan gösterilen Marmara Adasının nüfusu zaman zaman da artmaktadır.

MARMARA ADASI NEREDE?

Marmara Denizinin kuzeybatı kesiminde Marmara Adaları olarak adlandırılan takımadaları içinde yer alan Marmara Adası, Balıkesir'e bağlı ve Marmara ilçesini oluşturan adaların en büyüğüdür.

MARMARA ADASINA NASIL GİDİLİR?

Marmara Adası'na karayolu veya havayolu ile ulaşım mümkün olmadığından buraya sadece denizyolu üzerinden ulaşım vardır. Arabalı vapur ve feribot seferlerinin yaz-kış işlediği Marmara Adasına özellikle kış aylarında yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı bazı seferler aksayabilmektedir.

Yaz aylarında ise artan talepten dolayı feribot ve vapur seferleri günde 3 sefere kadar çıkabilmektedir. İstanbul, Tekirdağ ve Erdek'ten, Marmara Adası'na direkt ulaşım mümkündür. Tekirdağ ve Erdek'ten arabalı vapurlar hareket ederken İstanbul'dan, İDO feribotları ile Marmara Adası'na ulaşılabilir.

Erdek - Marmara Adası vapurla yaklaşık 2 saat.

Tekirdağ - Marmara Adası vapurla yaklaşık 2 saat.

İstanbul - Marmara Adası feribotla yaklaşık 2,5 saat.

Marmara Adasına her sabah saat 09.00’da İstanbul’dan feribot seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca Marmara Adasına İstanbul’dan Bostancı ve Yenikapı’dan kalkan deniz otobüsleri ile de ulaşabilirsiniz.

26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı! İşte Candaş Tolga Işık'ın çok konuşulan Kılıçdaroğlu esprisi
Sonraki Haber