Mardin'de yaşayan engelli vatandaşları 1.840 TL yardım parası veriliyor! İşte Mardin engelli yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mardin'de yaşayan, çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ve maddi yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara maddi destek sağlamaya devam ediyor.. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "yardım programları" kapsamında, Mardin'de yaşayan 18 yaş üstü engelli vatandaşlara 1.840 TL'ye kadar sosyal yardım parası veriliyor. İşte Mardin engelli aylığı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "sosyal yardım programları" çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım vermeye devam ediyor. Bu bağlamda Mardin'de yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara da sosyal yardım parası veriliyor... 

AİLE BAKANLIĞI MARDİN ENGELLİ SOSYAL YARDIM KAPSAMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan engelli aylığı, sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.833,45-TL) az olan vatandaşlara yapılan yardımlardır. Peki, Mersin engelli sosyal yardım başvurusunu kimler yapabilir?:

-18 yaş üstü engelli kişiler  ile bu kişilerin vasi veya vekili 

-%40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlar engelli yardımına başvuru yapılabilir.

AİLE BAKANLIĞI MARDİN ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli aylığı başvurusu yapmak için ise T.C. kimlik kartı ve engeli doğrulayan Sağlık Kurulu Raporu  (20.02.2020 tarihi sonrası sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden bu tarihten sonra düzenlenmiş raporlar talep edilmemektedir) sunulması gerekmektedir.

01.07..2022-31.12.2022 dönemi kapsamında yapılan aylık ödemeler şu şekildedir:

-  %40-%69 arası engelli aylığı 1.226,69-TL,

- %70 ve üzeri engelli aylığı  1.840,04-TL 

Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal!
Sonraki Haber