Mardin'de çocukların olduğu ortamda ateş eden polis açığa alındı!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, polis ekiplerine taş atan grubu dağıtmak isteyen polis memuru, çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açtığı gerekçesiyle açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nusaybin'e bağlı Fırat Mahallesi'nde 24 Nisan'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması sırasında devriye gezen polis ekiplerine bir grup tarafından taş atıldığı belirtildi.

Ekip aracından inen görevli polis memurunun, taş atan grubu dağıtmak amacıyla havaya bir el ateş ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Polis memuru taş atan grubu dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır. Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerine bu konuda bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak, söz konusu polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir."

KAYMAKAMLIK: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Nusaybin 24 Nisan 2020 Pazar günü ilimizde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması sırasında, Nusaybin ilçemiz Fırat Mahallesinde devriye görevi ifa eden ekibimize bir grup tarafından taş atılmıştır. Ekip aracından inen görevli polis memuru taş atan grubu dağıtmak saikiyle havaya 1 el ateş ederek kalabalığı dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır. Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerine bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak;
söz konusu Polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir."

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü de şu açıklamayı yaptı:

"Bazı sosyal medya platformlarında, Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir sitenin bahçesindeki çocuklara polis ekiplerinin müdahalesi hakkında paylaşımlara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur;

24.04.2020 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir site bahçesinde meydana geldiği anlaşılan olayla ilgili olarak; polis aracına taş atan çocuklara havaya ateş ederek müdahale eden ve olayı zamanında sıralı amirlerine bildirmeyen Polis Memuru hakkında soruşturma başlatılmış ve görevden el çektirilmiştir."

Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı Meteorolojiden İzmir için fırtına uyarısı! Ankara hava durumu 16 Nisan 2024
Sonraki Haber