Mahkeme balık-ekmek tekneleri için kararını verdi!

Eminönü'ndeki balık ekmek satan teknelerin 1 Kasım'a kadar boşaltılması hakkında ihtarname gönderilmişti. Mahkeme, yapılan itirazın ardından konu hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eminönü'nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti. Balıkçılar ise konuyu mahkemeye taşıyıp yürütmeyi durdurma kararı istemişti.

Karar İstanbul 4. idare Mahkemesi’nden çıktı. Buna göre balıkçılar bir süre daha Eminönü’nde faaliyet göstermeye devam edecek.

“KARARDAN MEMNUNUZ”

Karardan memnun olduklarını dile getiren Tarihi Eminönü Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke, konuya ilişkin Sözcü'ye yaptığı açıklamada “Burayı bir kültür haline getiren bir aile var. Balık ekmek satışı devam edecek. Karardan memnunuz. Ekmeğimiz elimizden gitmiyor.” dedi.

150 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Bölgede 100 yıla yakın bir süredir balık-ekmek satışı yapılıyor. Üç teknenin sahibi aileler 2007’den beri İBB ile muhataptı. Üç tekne için İBB’ye her yıl kasım ayında 900 bin TL’lik kira ödemesi yapılıyor. Bu teknelerde 150 kişi çalışıyor.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber