'Kapatalım, yasak getirelim demiyoruz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, sosyal medyada yapılması planlanan düzenlemeye ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini çarpıtanlara cevap veren Ünal, "Biz kimseyi kapatalım, kimseye yasak getirelim demiyoruz ki. Tam tersine karşılıklı bu ilişkilerin yasal çerçevesini oluşturalım." ifadesini kullandı.

24 Televizyonu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, sosyal medya düzenlemesine ilişkin değerlendirme yaptı.

"Sosyal ağları bilgi toplumunun hizmet sağlayıcısı olarak tanımladığınız zaman bu hizmet sağlayıcılarını iki şeyden korumanız gerekiyor" diyen Ünal, Avrupa Birliği'nin internet ortamına ilişkin kırmızı çizgilerinin dezenformasyon ve terörle mücadele olduğunu söyledi.

Sosyal medyanın yalan, iftira, hakaret özel hayatın dokunulmazlığı kişisel verilerinin ifşası alanı olmaması gerektiğinin altını çizen Ünal, şöyle konuştu:

"Bu konuda düzenleme yapmayan ülkelerde sosyal ağlar adeta bir operasyon aparatına dönüşmüş durumda. Buralarda hukuksuz bir şekilde her önüne gelen, klavyenin arkasına saklanan ve istediği şekilde hareket ediyor. Bunun sonuçlarında da ortaya dezenformasyonun insan zihnini, insan ilişkilerini zehirlediği bir süreç ortaya çıkıyor. " 

'KİMSEYİ KAPATALIM, KİMSEYE YASAK GETİRELİM DEMİYORUZ Kİ'

NATO'nun 2017 yılında 'Uluslararası hukuk ve siber uygulamalar' konulu bir çalışma yaptırdığını aktaran Ünal, "NATO uluslararası hukuk ve siber uygulamalarla ilgili kurallar getirdi. Birinci kural devletlerin egemenlik hakları siber dünya da geçerlidir. Sen benim yasalarımı tanımamakla aslında benim siber dünyadaki egemenlik hakkımı tanımamış oluyorsun" ifadesini kullandı.

Ünal, sosyal medya sahiplerine düzenleme için 'karşılıklı nasıl bir ilişki kurulacağını konuşalım' mesajını yolladıklarına işaret ederek, "Biz kimseyi kapatalım, kimseye yasak getirelim demiyoruz ki. Tam tersine karşılıklı bu ilişkilerin yasal çerçevesini oluşturalım. Bizim istediğimiz bu" diye konuştu.

Bu alanda birinci hattın AB, ABD hattı olduğunu ikinci hattın da İran, Rusya, Çin hattı olduğuna değinen Ünal, Türkiye'nin AB ve ABD hattında yer almak istediğini ancak ısrarla öbür hatta itildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum! Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var
Sonraki Haber