'Çakma Napolyon'un iki yüzlülüğü'

Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürünü 'ifade özgürlüğü' kapsamında savunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hizbullah lideriyle yaptığı görüşmeyi haberleştiren gazeteciyi azarladı. Bugünkü köşe yazısında Macron'un iki yüzlülüğüne vurgu yapan Ahmet Hakan, 'Çakma Napolyon' ifadesini kullandı.

Charlie Hebdo konusunda açıklamada bulunan Macron, Cumhurbaşkanı olarak vicdan özgürlüğünü ve dolayısıyla dine hakaret özgürlüğünü "korumakla" yükümlü olduğunu ifade ederek, gazetecilerin editöryel kararlarına ilişkin hükme varmanın kendisinin görevi olmadığını söyledi.

Ancak Fransa Cumhurbaşkanı bu açıklamadan bir gün sonra Hizbullah lideriyle yaptığı görüşmeyi haberleştiren gazeteciyi azarladığı görüntüyle gündeme geldi.

Konuyu bugünkü köşe yazısında ele alan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, yazısının 'Çakma Napolyon’un sırıtan iki yüzlülüğü' başlıklı bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"“ÇAKMA Napolyon” Macron, Hz. Muhammed karikatürlerini yeniden yayınlayarak tahrik peşinde koşan Fransız dergisi için şöyle dedi:

“Fransa özgürlükler ülkesidir. Bizde dine hakaret serbesttir. Ben gazete editörlerinin işlerine karışamam.”

Bu açıklamayı yaptıktan bir gün sonra “çakma Napolyon”, kendisinin Hizbullah lideriyle yaptığı görüşmeyi haberleştiren gazeteciyi herkesin içinde şöyle azarladı:

Utanmaz alçak son sığınağına sığınamadı

“Yaptığın sorumsuzluk. Gazetecilik etiğine de Fransız çıkarlarına da aykırı. Sana açıkça söylüyorum: Yaptığın şey çok yanlıştı.”

Çakallık bu adamın resmen paçalarından akmakta."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler... Erdoğan'a hakaret eden Salkım'ın ATV'de dizideki rolü gündem oldu!
Sonraki Haber