Macron bozuk saat misali...

Fransa'da, Ermenistan için yardım toplayan bir derneğe destek ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron burada kendisine yöneltilen Dağlık Karabağ ile ilgili soruya yanıt verdi. Macron, 'Ermenistan'a neden yardım etmiyorsunuz?' diye soran gence, "Uluslararası hukuka göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Egemen devletin talebi olmadıkça da müdahale etme hakkınız yoktur" diye cevap verdi.

This browser does not support the video element.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris'te Fransız Ermeni Destek Fonu'nun merkezini ziyaret etti.

Orada bulunan bir genç, Macron'a seslenerek, "Terörle mücadele kapsamında, (Dağlık Karabağ'a) müdahale etmek için sizi engelleyen nedir" sorusunu yöneltti.

Macron ise verdiği cevapta, "Suriye'den getirilen cihatçılar meselesini kınayan ilk uluslararası lider bendim. Türkiye bunu Libya'da da yaptığında aynı tepkiyi göstermiştim. Bunun büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum" dedi.

"MÜDAHALE ETME HAKKINIZ YOKTUR"

Fransız lider, konuşmasının devamında, "Ancak uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler'in tanımlamasına göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Egemen devletin talebi olmadıkça da müdahale etme hakkınız yoktur. Mesela Mali'ye müdahale ettik, çünkü devlet 'teröristler bize saldırıyor' diyerek bizi davet etti. Suriye bölgesinde ise koalisyon güçlerine katıldık, çünkü teröristler yine devletlere saldırıyordu. Dağlık Karabağ'da ise durum çok farklı, bu yüzden daha kompleks bir olay" ifadelerini kullandı.

Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı! İşte İran’ın fırlattığı dronların ve füzelerin imha edilme anı! Bu kez evine dönmek isteyen Filistinliler'e saldırı! İşte o anlar! İran'ın İsrail'i vurmaya giden İHA'sı elektrik kablolarına dolandı! İran-İsrail sahnesi yeniden gündem oldu! İran'ın fırlattığı füze ve İHA'ları Demir Kubbe işte böyle imha etti!