Acı bilanço tepeden görüntülendi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün akşam saatlerinde meydana gelen büyük patlamanın bilançosu bugün ortaya çıktı. Helikopterden çekilen görüntülerde, kent için 'can damarı' olarak adlandırılan Beyrut Limanı'nın neredeyse tamamının yok olduğu görülüyor.

This browser does not support the video element.

Beyrut Limanı'nda dün patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıktı, ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana geldi.

Lübnanlı yetkililer, 6 yıl boyunca bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken infilak ettiğini açıkladı.

Lübnan Kızılhaçı, Beyrut'ta meydana gelen patlamada can kaybının 100'e, yaralı sayısının da 4 bine çıktığını bildirdi.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan patlamanın yaşandığı noktadaki acı bilanço bugün ortaya çıktı. Havadan görüntülenen liman, adeta hayalet şehre döndü. Bütün yapıların kullanılamaz hale geldiği noktadaki yıkımın net bilançosunun yapılacak çalışmaların ardından açıklanacağı belirtildi.

Sosyal medya kullanıcıları ise limanın geçmiş dönemde çekilen fotoğrafı ile bugünkü halini karşılaştırdı. Görüntülerde, Limanda yer alan dev yapıların yıkıldığı, bölgeden hala dumanların yükseldiği görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kınanması gereken İran değil, Netanyahu'dur! CHP'li meclis üyesinden dikkat çeken İmamoğlu önergesi! ERDOĞAN İLE ŞİMŞEK ARASINDAKİ EMEKLİ ZAMMI KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI! Altaylı'dan tepki toplayan açıklama: İsrail'e övgüler yağdırdı! Şişli Belediyesi 48 işçiyi gerekçe göstermeden işten çıkardı! İRAN-İSRAİL ARASINDA NE OLDU? GERİLİM BÖLGE GENELİNE SIÇRAR MI?