Libya'ya heyet ziyareti: Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi!

14 Haziran'da gerçekleşecek NATO zirvesinin hemen öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Libya'ya üst düzey bir heyet gönderme kararı alınmıştı. Merak edilen heyet ziyareti hakkında Dışişleri Bakanlığından yazılı bir açıklama yapıldı.

14 Haziran'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşecek olan ve Türkiye'nin de katılacağı NATO zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'den üst düzey bir heyetin Libya'ya ziyaret gerçekleştirmesi kararlaştırılmıştı.

DİBEYBE VE EL-MENFİ İLE GÖRÜŞÜLECEK

Günübirlik ziyarette, Türkiye heyeti Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libyalı mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirecek. Heyetin, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile de görüşmesi bekleniyor.

Tüm ülkelerin gözü Türkiye'nin üzerindeyken biraz önce Dışişleri Bakanlığından yazılı bir açıklama geldi.

ZİYARETTE İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

'Sayın Bakanımız, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sayın Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Sayın İbrahim Kalın ile birlikte bugün (12 Haziran) Libya’ya resmi ziyarette bulunmaktadır.

Ziyaret sırasında, ikili ilişkilerin ele alınması ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.'

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber