Leyen'i yine incittiler... G7 zirvesinde de oturacak koltuk bulamadı!

Dünya ekonomisinin en gelişmiş 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren G7 zirvesinin 47'ncisi İngiltere’de gerçekleşti. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ev sahipliği yaptığı G7 resepsiyonundan geriye ise ilginç bir fotoğraf karesi kaldı...

Dünya ekonomisinin en gelişmiş 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren G7 zirvesinin 47.’si İngiltere’nin ev sahipliğinde Cornwall’daki Carbis Koyu’nda başlamış, 3 gün boyunca dünya gündeminin masaya yatırılacağı zirvenin ilk toplantısı gerçekleştirilmişti.

G7 liderleri, toplantının ardından Cornwall’da yer alan Eden Projesi’nde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona katıldı.

Dünyanın en büyük serası olarak bilinen ve binlerce bitki türüne ev sahipliği yapan Eden Projesi’ndeki resepsiyona Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel hazır bulundu.

Resepsiyon için bir araya gelen G7 liderleri, ünlü Eden Projesi kubbelerinin önünde Kraliçe ile aile fotoğrafı çektirdi.

G7 Zirvesi kapsamını liderlerle bir araya gelen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in toplu fotoğraf çekimi sırasında sorduğu soru ise misafirleri güldürdü.

Kraliçe'nin 'Eğleniyor gibi mi görünmemiz gerekiyor?' sorusuna, İngiltere Başbakanı Johnson, 'Evet kesinlikle' yanıtını verdi.  

LEYEN YİNE AYAKTA KALDI

Toplu fotoğraf çekiminde ilginç bir ayrıntı da dikkatli gözlerden kaçmadı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen toplu fotoğraf çekiminden oturacak koltuk verilmeyen tek kadın temsilci oldu.

Hatırlanacağı gibi, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in 6 Nisan'daki Ankara ziyaretinde protokol krizi yaşanmıştı.


Leyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel yan yana koltuklarda otururken kendisinin Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun karşısında kanepede oturtulmasına tepki göstermişti.

Ursula von der Leyen "koltuk" krizine ilişkin "Bir kadın olarak, bir Avrupalı olarak incinmiş ve yalnız hissettim" demişti.


Protokol krizi nedeniyle öncelikle Türkiye suçlansa da , Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel sorumluğu üzerine alarak Leyen'den özür dilemişti.

ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklentilerin altında büyüdü Yapay zekada maliyet düşmezse geri zeka olacak Hyalüronik Asit nedir? Niçin kullanılır?
Sonraki Haber