Akciğeriniz için büyük tehdit: Lejyoner hastalığı nedir?

Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hanifi Kaya, çoğunlukla yaz aylarında görünene ve belirtileri Covid-19’a benzeyen lejyoner hastalığına karşı uyardı. İşte uzmanından ciddi sonuçlara sebep olabilecek lejyoner hastalığına dair açıklamalar…

Yaz gribinin, kış gribinden farklı olarak virüs değil bakteri kaynaklı bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Hanifi Kaya, “Yaz gribi ilk olarak 1976 yılında Philadelphia’da bir otelde Amerikan Lejyonerlerinin katıldığı bir kongrede, katılımcılar arasında soğuk algınlığı ve zatürre ile seyreden bir salgına yol açtığı için lejyoner hastalığı adı verilmiştir” bilgisini verdi.

BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi! CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! İsrail'e bir darbe de oradan geldi Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! Şok sözler: "Galatasaray'ın en büyük şansı Ali Koç ve İsmail Kartal"