'Lağım çukuruna dönüştü!'

İki usta isim, SuperHaber yorumcusu-Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Hürriyet yazarı - SuperHaber yorumcusu Nedim Şener ile "Memleket Aşkına"nın yeni bölümü SuperHaber Youtube kanalında...

"Memleket Aşkına"nın yeni bölümünde Mete Yarar ve Nedim Şener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak'ın yeni doğan oğlu üzerinden sosyal medya üzerinden yapılan alçak saldırıyı konuştu.

Nedim Şener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'ın sosyal medya üzerinden uğradığı alçak hakaretlerle ilgili “Sosyal medyadaki herkes bu işin mağduru. Partilerin, terör örgütlerin, grupların ve resmi, gayri resmi organize olan her türlü yapının bir çevresi var. Fakat sosyal medyada tek başına bulunduğunda arkana herhangi bir grubu alarak bir şey yazmıyorsun. Orayı insanlarla bilgi paylaşmak, olaylar üzerinden fikrini yazmak, tepkini yazmak için kullanıyorsun. Görüşün yanlışta olabilir, hiç kimseye mal edilmez. O görüş sadece kişiyi bağlar, hiçbir partiyi, kurumu, grubu, tüzel ve özel kişiliği bağlamaz. Fakat bizim yazdığımız hakikat öyle bir noktaya denk geliyor ki her seferinde olağanüstü bir tepki demek çok naif ve kibar kalır, bir hakaretle karşılaşıyoruz. İnsan ahlakının aklının alamayacağı korkunç küfürler bunlar. İnsan okuduktan sonra tekrar edemiyor, kulakları zonkluyor. Bir insan bu kelimeleri nasıl yan yana getirebilir? Sosyal medya bir lağım çukuru haline döndü, özellikle Twitter. Oradaki kötü kalpli organize grupların, terör örgütlerinin, PKK’lıların, FETÖ’cülerin, ne ölüye ne diriye saygısı var. Allaha ruhunu teslim etmiş, kendisiyle ilgili tek bir şey yapamayacak, kazada, hastalıkta ve koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden insanlarla ilgili bile neler yazıyorlar. Yaşı kaç olursa olsun hiç kimseyi es geçmeden küfür ediyorlar. Düşünün ki yeni doğmuş bir bebeğe, annesiyle birlikte küfür ediyorlar. Ne ölüye ne diriye saygısı kalmamış bir toplum haline dönüşmüş örgütsel bir yapılar. 3 yıl önce linç duygusunun milli bir felakete dönüşeceğini söylemiştim. Herkes korkunç linç kültürünün mağduru oldu. Şimdi bugün artık bununu düzelme vakti çoktan geldi de geçiyor. Birçok sosyal medya mecrası var, milyonlarca takipçi var, insanlar bundan geçim kaynağı elde ediyor, hiçbir vergi alınmadan. Bir hesap kişilik haklarınızı linç ediyor ve bunun hakkında dava açıyorsunuz. Bu hesabın kapatılması için mahkeme kararıyla dava açıyorsunuz. Bunun için Twitter’dan erişim bilgilerini istiyorsunuz. Twitter bugüne kadar Türk adliyesine tek bir cevap vermedi. Bir hesabın kapatılması konusunda veya Türk mahkemeleri tarafından alınış bir kararın uygulanması konusunda cevap dahi vermedi. Bu sosyal medya şirketlerinin Avrupa’da, ABD’de, bazı Uzak Doğu ülkelerinde, Asya ve Arap ülkelerindeki ofislerinde hukuki olarak temsil yetkisi olan kişiler var. Türkiye’de de birkaç tane yüksek ücretli avukatlarla çalışıyorlar. O insanlara ulaşıp siz temsilcisiniz dediğiniz zaman, biz sadece davalarına bakıyoruz diyorlar. Bu ikiyüzlülüğün artık kalkması gerekiyor. Sosyal medyayı yasaklama konusunu kimse aklından geçirmemeli ama mutlaka bir düzenleme şart.” ifadelerini kullandı.

Mete Yarar ise, “Burada yaşanan kişinin pozisyonu Cumhurbaşkanı’nın kızı, damadı olması önemli değil. Burada hiç tanınmamış insanlarla yapılan hakaretlerle ilgili de konuştuk. Yapılan ikiyüzlülüğü anlatmaya çalışıyoruz. Sosyal mecra adam asmaca yerine döndü. İnsanlar katlediliyor, iftiralara hakaretlere uğruyorlar. Bu kirli dünya, adam asmaca ve bu adam asmaca sadece sosyal medya mecrasında sürmüyor. Bugün küfür etti dediğiniz olayın bir benzerini sizler de yazmışsınız. Eleştirdiğinizden hiç aşağıda kalır bir yerde değil misiniz? Bunlarla ilgili bir kere özür dilememiş ve yazdıklarınızı silmemişsiniz. İnsan şunu söyleyebilir; gençliğimde bir hata yaptım ve bunları yazdım, sinirliydim bu hatayı yaptım... Silmiyorsan bu söylediklerimin arkasındasın demektir. Madem öyle neye itiraz ediyorsunuz? Sizin itiraz edecek bir şeyiniz yok. Siz bunlardan daha ağırlarını yazmış ve söylemişsiniz. Siz mağdur falan değilsiniz, siz hem mağrursunuz hem de bağıran taraftasınız. Kenara çekilin ki, gerçek anlamda bundan zarar gören insanlar otursunlar ve bu işin nasıl yapılması gerektiği konusunda hep beraber tartışabilelim. Bunları konuşuyoruz ama siyasetçilerle ilgili ağır konuşmayı seviyoruz, küfür ediyoruz… Küfür denen şey veya başka türlü yaşanan olayların her birisini delikanlıysanız yüzüne yaparsınız o kişi de hukuken ne yapması gerekiyorsa yapar. Bunun ötesinde yaptığınız her bir hareketi günlük hayatınız her bir aşamasında yapıyorsunuz. Sosyal medyada ya da herhangi bir yer de bir şey gördüğünüz zaman feryat figan ediyorsunuz. Önce hayatımızın içinde sosyal medya olmadan da birlikte doğru şekilde yaşamayı becerebilmeliyiz. Doğru yaşamayı becerebildiğimizde bu mecralarda yazanlar da buradan pirim alamayacaklar. Bu kişiler iki tarafı derinsel etkilemek ve Türkiye’yi fay hatlarına ayırmak için bunları yazıyorlar. PKK, FETÖ’cüler neden yapıyorlar? Onların sebepleri de buna benzer. Yaratacakları bu fay hatlarından terör ve diğer faaliyetler için eleman kazanıyorlar. Siyasetçi neden yapıyor? O da kendisine oy devşiriyor. Siyasete yeni girmeye çalışan adamlar da dikkat çekiyor. Burada söylediği küfür ne kadar ağırsa siyaseten kendisine ileride bir yer açabiliyor. Küfürün pirim yaptığını görmek onlar için bir avantaj sağlıyor." ifadelerini kullandı.

"Memleket Aşkına" yeni bölümüyle SuperHaber Youtube kanalında yanında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!