Laboratuvar ortamında yetişen beyin hücreleri yaptıklarıyla şaşırtıyor! Yapay beyin hücreleri oyun oynamayı öğrendi!

Laboratuvar ortamında yetiştirilen yapay beyin hücrelerinin oldukça ilginç bir yeteneğe sahip oldukları keşfedildi. Araştırmacılar, yapay beyin hücrelerinin 1970’lerin popüler oyunu Pong’u oynamayı öğrendiğini kaydetti.

Hergün gelişen bilimle birlikte izlediğimiz o bilimkurgu filmlerin zamanla gerçekleştiğini görüyoruz. Bunun bir örneği de labaratuvar ortamında geliştirilen yapay beyin hücreleridir. Neuron isimli akademik dergide yayınlanan bir araştırma, Avustralya merkezli bir şirketteki bilim insanlarının yapay beyin hücreleri geliştirdiklerini ortaya koyuyor.

MİNİ BEYİN OYUN OYNAYABİLİYOR

BBC’nin haberine göre Cortical Labs ismi verilen şirkette bulunan araştırmacılar, laboratuvar ortamında beyin hücreleri geliştirdi. Üstelik bu hücrelerin oldukça ilginç bir yeteneğe de sahip olduğu aktarıldı. Uzmanlara göre bu ‘mini beyin’, oyun oynayabiliyor.

Batuhan Karadeniz'den Mauro Icardi'ye: "Böyle bir video paylaşamazsın" Özdilek'lere boy boy tencere ve tava setleri geliyor! Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Fırtına, yağmur ve toz taşınımına dikkat Gram altın düşüşte! İşte güncel altın fiyatları