Kurbanlarının testislerini yiyen sapkın hükümdar!

Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus, yani daha çok bilinen adıyla Caligula. 37 – 41 yılları arasında sadece 4 yıl boyunca hüküm sürmüş, ancak bu kısa hükümdarlık süresine çok fazla sapkınlık, vahşet, delilik, zulüm, vs. sığdırmayı başarmış.

Caligula kendini çirkin bulurdu ve vücudundan nefret ederdi.

Caligula esasen bir lakaptır ve “küçük botlar” anlamına gelir. Daha çocukken babası tarafından minyatür bir Roma askeri gibi giydirilip savaşlara götürüldüğü için birlikteki askerler tarafından kendisine bu lakap takılmıştır. Yakışıklı biri değildir, uzun boylu, ince kollu, saçları dökülmüş, ama vücudu aşırı kıllı biridir. Taç takma töreninde Roma vatandaşları kendisiyle dalga geçmiş ve bir keçiye benzediğini söylemişlerdir. Hal böyle olunca adam delirmiş yavaş yavaş.

Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha! Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara ilk kez konuştu! Meteorolojiden 16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ve Galatasaray yeni Sacha Boey'ini buldu! Taraftar hayran olmuştu... Günlük burç yorumları 18 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor? 18 Nisan 2024 Perşembe akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de!