Kurban kesecekler dikkat! Ölmüş kimseye kurban kesilir mi? Diyanet açıkladı!

2021 Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Kurban kesimi ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fetvaları vatandaşların merak konusu oldu. Ölen kişiler için kurban kesmeninin caiz olup olmadığı, ölen kimse adına kurban kesiminin dini hükmünün ne olduğu konusunu sizler için araştırdık.

Ölen kişi adına kurban kesmek caiz mi? Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların belki de en çok merak ettiği soruların başında ölmüş kimse adına kurban kesiminin mümkün olup olmadığı konusu geliyor. Kurban ibadeti için heyecanlı bekleyiş sürerken kurban kesim yerlerinde tartışma konusu olan ölü adına kurban kesimi konusunu sizler için araştırdık.

DİYANET ÖLEN KİMSE ADINA KURBAN KESİMİ İÇİN NE DİYOR?

Bir kimse kendi niyet ve arzusuyla kurban kesip sevabını ölen kişiye adayabilir. Ancak bunu senenin herhangi bir günü gerçekleştirebilir. Ölen kimse adına kurban kesiminin en efdal olduğu gün arefe günüdür. Zira kurban bayramı günlerinde kesilen kurban fakir ve fukaraya zaten gidecektir. Ancak arefe günü kesilen kurbanın dağıtılması söz konusu ihtiyaç sahiplerini ziyadesiyle sevindirecektir.

ÖLÜ KURBANI VAR MIDIR?

İslam dininde ölü kurbanı ya da kabir kurbanı diye bir uygulaa yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyledir: "Dinimizde ölü kurbanı veya kabir kurbanı diye bir kurban çeşidi yoktur. Ancak, sevabı ölüye bağışlanmak üzere kurban kesilebilir.

Futbolculardan sonra sıra Okan Buruk'ta! Zamlı yeni sözleşme... Fırat Kalkanı bölgesinde PKK'ya darbe! Öldürüldüler... O eski Türkiye artık yok
Sonraki Haber