Kurban Eti Nasıl dağıtılır? Kurban Eti 7 eve mi dağıtılır? Diyanet kurban eti açıklaması!

Kurban Allah'a yakınlaşmanın adıdır. Hz. İbrahim'in oğlu İsmail'i kurban ederken Allah tarafından bir kurban ya da fideye şeklinde vermiş olduğu açıkça belirtilmiştir. Ancak kurban kesenler kurban etinin nasıl dağıtılacağı konusunda çoğu kez kararsız kalır. Peki Kurban eti nasıl dağıtılır, kaç kişiye verilmelidir?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban etinin dağıtımı ve değerlendirilmesi konusunda daha önceden yaptığı açıklamada; Kurban etinin 3'e bölünmesini söylemiştir. Birinci kısmının dağıtılmasını, ikinci kısmının akarabalara verilmesini geriye kalan kısmının ise evde yenilmesini söylemiştir.

Kurban etinin tamamı evde bırakılamaz. Maddi durumu iyi olan bir müslümanın kurban etinin tamamını dağıtması kendisi açısından daha sevap olduğu bilinmektedir.

Ancak kurban etinin dağıtımı konusunda Anadolu irfanı ve insanı birçok şeyi apaçık ortaya koymuştur. Kimi Anadolu geleneğinde özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde Kurban etinin 7 kapıya dağıtılması gerektiğini söylenmiştir.

Yani kurban kesen müslüman, kurban etini 7 eve girecek şekilde pay edebilir. Aslında burada amaç daha çok fakir ve fukaranın evine et girmesidir. Ancak maddi durumu ancak bir kurban kesimine yeten vatandaşlar da kurban eti dağıtımını ona göre yapabilmektedir.

Ehliyette son dakika! Bu kişiler ehliyet alamayacak Yargıtay Başkanlığı seçiminde 24. turda da sonuç çıkmadı Japon Yen'i 34 yılın en zayıf seviyesinde! Müdahale gelebilir
Sonraki Haber