Kurban edilen hayvanlar acı çekmez! İşte bilimsel nedeni!

2021 Kurban Bayramı tüm İslam aleminde kutlanmaya devam ediyor. Vatandaşlar, kurban ettikleri hayvanları kesim yerlerinde İslami usüllere göre kesiyorlar. Ancak kurban edilen hayvanların kesim sırasında acı çekip çekmedikleri konusunda tartışmalar sürüyor. Peki hayvanlar kesim sırasında acı çeker mi? İşte o araştırma...

Kurban Bayramlarının en meşhur tartışmalarından biri olan kurban edilen hayvanların acı çekip çekmedikleri konusu yeni bir araştırmaya konu oldu. Yapılan araştırmaya göre, kurban edilen hayvanların kesim sırasında acı çekmedikleri anlaşıldı.

KURBAN EDİLEN HAYVANLAR ACI ÇEKMEZ!

Bilimsel bir araştırmaya konu olan Kurban edilen hayvanların acı çekip çekmediği sorunsalına dair yapılan araştırmanın sonuçları şöyle;

- Kurban kesiminde, hayvanın kanındaki beta endorfin seviyesi 4 kat arttığı için muazzam bir analjezik, yani ağrı kesici etki oluşturur.

- Endogeneous morphine denilen bu hormon, morfinden 30 kat daha güçlü bir şekilde hayvanı uyuşturur.

- Morfinin ağrı kesici etkisinin ne denli kuvvetli olduğunu ameliyat sonrası dehşetli ağrıları için morfin verilenlere sorabilirsiniz. işte kurban kesim sırasında salgılanan bu beta endorfin hormonunun ağrı kesici etkisi morfininkinden bile 30 kat daha kuvvetli.

- İlâhî şefkat; hayvanın acısını hemen o saniyelerde dindirmek için rahmet pınarından ağrı kesici indirmiş adeta kanına.

- İslâmî usülde; boğazdaki, ağrıyı beyne ulaştıran afferent nöronlar kesildiği için beyne giden ağrı impulsularını saniyeler içinde durdurmuş oluyorsunuz.

- Beyne ağrı iletecek sensorik sinirler kesildiği için; yani beyne ağrı komutu verecek köprüyü yıktığınız için istenilse de ağrı hissedilmez.

- Boğazdan fışkıran kan hipovolemik şokla hızlıca bilinç kaybı yapar ve ağrıyı sıfırlar.

- İslâmî usülde bu yüzden öndeki neurves vagus kesilir, arkadaki neurves accelerantes başta kesilmez;

- Böylece kalp üzerinde parasempatik aktivite azalır ve kan akışı hızlandığından dolayı bilinç kaybı çok hızlı bir şekilde gerçekleşir.

- Şahdamarı; yani arteria carotis communis de kesilince ölüme saniyeler kala hipovolemik şok kurban edilen hayvanın tüm sızı ve ağrısını alır.

YDS/1 sonuçları açıklandı! ÖSYM YDS sınav sonuç görüntüleme ekranı! Dünyanın en iyi otelleri açıklandı! Türkiye'den bir otel listede Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam geldi
Sonraki Haber