Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emekli ikramiye tarihi belli oldu

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı kararları açıklandı. Buna göre 2021 kurban bayramı emekli ikramiyeleri kurban bayramı öncesi ödenecek.

Kurban bayramı 2021 emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek sorusu yanıtını buldu. Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre kurban bayramı emekli ikramiyeleri bayram öncesi ödenecek.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

- Emeklilere müjde: Temmuz ayı maaşı ve bayram ikramiyesi Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Emekli maaşlarına yüzde 8.45 zam yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Koronavirüs salgın sürecinde doğrudan desteklerin tutarı 150 milyar lirayı aştı. Yıl sonuna kadar bu tutarın milli gelirimizin yüzde 3,5'ine ulaşmasını bekliyoruz.

- Tüm vatandaşlarımıza, 18 yaş üzerindeki herkese, aşı randevularını bir an önce alarak kendilerini ve sevdiklerini bu musibetten korumaları çağrısında bulunuyorum.

- Toprak Mahsulleri Ofisi, hasat nedeniyle haziran ayında ara verdiği, uygun fiyatlı arpa ve buğday gibi yem hammaddesi satışına temmuzda devam edecektir. Salgın ve kuraklık nedeniyle ortaya çıkan durumu istismar ederek, hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara da izin vermeyeceğiz.

- 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.

- İkinci çeyreğe ilişkin öncü göstergeler baz etkisinin de devreye girmesiyle yıllık yüzde 20 civarında bir büyümeye işaret ediyor.

- İlk 6 ayda geçtiğimiz yıla göre yüzde 40'lık ihracat artışı gerçekleşti. Yıl sonunda tarihimizde ilk defa 200 milyar doların üzerinde bir ihracata imza atacağız.

- İstihdam kayıplarımızı telafi ederek 2020 Nisanı'ndan bu yana 2 milyon 887 bin istihdam artışı sağladık.

- Yıl sonuna kadar işe alınacak her işçi için tüm SGK prim ve vergilerini 12 ay boyunca karşılıyoruz.

- Tüm işlemlerde KDV oranının yüzde 18 olduğunu varsaydığımızda, OECD ülkeleri arasında KDV oranı en düşük ikinci ülkeyiz. Ekonomi Reform Programı'mız kapsamında basit usulde vergilendirilen esnafımızın tüm kazançlarını vergi dışı bırakıyoruz.

- Önümüzdeki en önemli sorunlardan biri yüksek enflasyondur. Yüksek enfasyonla mücadele takım oyunu gerektiriyor. Merkez Bankamız bu sorunu çözmekte kararlı bir yaklaşıma sahiptir. Sadece Merkez Bankası'nın gayreti ile bu sorun aşılamaz. Yapısal sorunlarını da çözmemiz gerekiyor. Fiyat istikrarı komitesini hayata geçirdik.

- Salgında da gördüğümüz gibi bir an da ortaya çıkabilen arz sıkıntılarına hızlı bir şekilde müdahale edilmesi şarttır. Ülkemizin bir diğer önemli avantajı bankacılık sektörünün güçlü ve sağlam görünümünü sürdürmesidir. Türk lirasının cazibesini artırma çalışmaları yapıyoruz. Güçlü bir ekonomiler için bankacılık kaynakları doğru perojelere aktarılmalıdır. Finansman sağlarken üretilecek katma değer ve oluşacak istihdam kapasitesi mutlaka dikkate alınmalıdır.

- Banka kredilerinin yanı sıra sermaye piyasası araçlarının da şirketler tarafından tercih edilmesi alt yapılarını düzenliyoruz. Bu yıl 23 şirket halka arz oldu. Halkımızın halka arz yoluyla bu şirketlere destek olacağına inanıyoruz.

- Salgınla uğraşırken yatırımları, reformları, dış politikayı ihmal etmediğimiz gibi terör örgütlerine karşı tarihimizin en başarılı mücadelesini yapıyoruz. 28 yıl önce Başbağlar'da teröristler tarafından alçakça katledilen vatandaşlarımızı yağdediyorum. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerine adeta göz açtırmıyoruz. Milli güvenliğimizi tehdit eden kaynakların tepesine iniyoruz. Terör eylemlerini engellerken, bu yapıları besleyen ana yönetim kademelerini ve mali desteklerini felç ediyoruz.

- Örgütün önemli yöneticileri etkisiz hale getirilmişti. Son 6 ayda örgütün üst yöneticileri aynı kaderi yaşamıştır. Örgütün en önemli eleman kaynağı Mahmur kampının başındakiler de aynı akıbeti paylaşmışlardır.

- FETÖ'yü kökünden temizleme çalışmalarına kararlılıkla devam ediyoruz. FETÖ ile mücadelemiz kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu millete, devlete ihanet eden, pusu kuran, maddi manevi zarar veren hiçbir yapılanmaya izin vermeyeceğiz.

- FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticilerinde Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı yakalanarak ülkemize getirilmiştir.

Öğretmeni darp eden veli hakkında karar çıktı Elektrikli Araç Şarj Ağında Yeni Bir İş Birliği Daha Geldi Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor
Sonraki Haber