Kur korumalı TL Vadeli Mevduat hangi bankalarda var?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan döviz endeksli TL Mevduat sisteminin detayları merak edilyior. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tedbirler kapsamında bankalar kur korumalı TL vadeli mevduat sistemine geçti. Peki kur korumalı TL Vadeli mevduat hangi bankalarda var?

Dolar kurunda yaşanan önlenemez yükseliş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarla birden çakıldı. 18 TL'den 13 TL'nin altına inen doların düşüşü ile birlikte piyasalar da rahatladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeni mevduat sistemi de birçok vatandaşın merak konusu oldu. TL mevduat hesabını bozup dolar alan vatandaşları birikimlerini korumak adına geliştirilen kur korumalı TL vadeli Mevduat hangi bankalarda var?

KUR KORUMALI TL VADELİ MEVDUAT HANGİ BANKALARDA VAR?

Kur Korulamlı TL Mevduatı hesapları gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacak.

Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün saat 11:00'de USD döviz alış kuru yayınlayacak.


Yeni mevduat sistemine isteyen her banka katılabiliyor. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşüyor. Ve faiz hakkı ortadan kalkıyor. Hesabın açıldığı tarihteki kur ile kapatıldığı tarihteki kur arasında düşük olan üzerinden hesap bakiyesi günccelleniyor.

BIST 100 endeksi artıda Hudutsuz Sevda dizisinin 30. bölüm fragmanı yayında! 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar?
Sonraki Haber