'Küplüce'de koronavirüs var' provokasyonuna yalanlama

İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Küplüce Mahallesi'nde 'koronavirüs vakası görüldüğü' iddialarına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek'ten yalanlama geldi.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan yeni tip koronavirüs, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de görülmüş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada virüse yakalanan kişinin karantinaya alındığını açıklamıştı. 

Bakan, bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir vakaya daha rastlandığını ve bu kişinin de diğer vakanın yakını olduğu belirtilmişti.

SOSYAL MEDYADA KİRLİ 'KÜPLÜCE' PROVOKASYONU

Twitter'da 'Afet_Tehlikesi' kullanıcı adı, 'Kerem Ökten' ismiyle paylaşımda bulunan bir kişi, Üsküdar'ın Küplüce Mahallesi'nde koronavirüs vakasına rastlandığını belirten bir haber sitesine ait görseli 'istihbaratı içeriden almıştım' diyerek paylaştı. Söz konusu görselde yer alan hastanın karantinaya alındığı bilgisi Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek tarafından yalanlandı.



''TAHRİFAT, GERÇEK DEĞİL''

Demiryürek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Bir günlük gazetenin internet sayfasında tahrifat yaparak, korana virüs görülen vatandaşımızın Üsküdar Küplüce’de ikamet ettiği şeklinde hazırlanan görsel gerçeği yansıtmamaktadır. Bu sahte görseli hazırlayarak, yayanlar hakkında gerekli kanuni işlemler yapılacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan SuperHaber muhabirinin konuştuğu semt sakinleri, söz konusu iddiaların kendilerini tedirgin ettiğini fakat doğru olmadığını belirtti. Semtteki eczanelerde yoğunluk yaşanırken konuyu sorduğumuz eczacılar, vakayı doğrulamadı, böyle bir şey olmadığını söyledi.



NEDEN KÜPLÜCE SEÇİLDİ?

15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen hain darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yakın bir konumda bulunan Küplüce Mahellesi sakinleri darbecilere ilk göğüs gerenlerden oldu ve birçok şehit verdi. 

KÜPLÜCE NEREDE?

Küplüce, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar ilçesine bağlı 33 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında güneyinde Burhaniye; güneydoğusunda Kısıklı; doğusunda Ferah;kuzeyinde ise Kirazlıtepe mahalleleri vardır.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Günlük burç yorumları 17 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor? Yunanistan'a kaçmaya çalışan 4 terörist yakalandı
Sonraki Haber