"Kudüs'ü 3 dinin temsilcilerinden oluşan komisyon yönetsin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in saldırıları altındaki Kudüs için ayrı bir düzenleme önerdi. Papa ile de görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'ün 3 dinden temsilcilerin yönetilmesini teklif etti.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in saldırıları altındaki Kudüs için ayrı bir düzenleme önerdi.

BM'yi, BMGK'yi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve diğer tüm uluslararası kuruluşları etkin şekilde Kudüs ve Filistinli mazlumlar için harekete geçmeye çağıran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Müslümanların, Yahudilerin ve Hristiyanların vazgeçilmez dini sembollerini bünyesinde barındıran Kudüs için herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Dün sayın Papa ile yaptığımız ile telefon görüşmesinde bu hissiyatımı kendisiyle de paylaştım. Osmanlı döneminde tüm inanç mensuplarının ibadetlerini rahatça yapabilmelerine imkan veren uygulamadan ilham alarak şu teklifi yapıyoruz; Kudüs'ün üç dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol olacaktır. Aksi takdirde bu kadim şehirde kalıcı barışı sağlamak kolay ve mümkün görülmüyor. Gelinen noktada artık Kudüs konusunda ayrı bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Dünya tarihi Kudüs'te ateşlenen bombaların yol açtığı devasa çatışma, yıkım ve oluk oluk akan kanların örnekleriyle doludur. Tehdidin önüne geçmenin mevcut durumdaki en hızlı ve etkin yolu Kudüs'ü teklif ettiğimiz şekilde yeni bir yönetim statüsüne kavuşturmaktır. Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması, Filistin halkının saldırılardan korunması için atılacak uluslararası adımlar hususunda her türlü siyasi ve askeri desteği vereceğiz."

Cübbeli Ahmet'in İsmailağa iddiası: Hükümet operasyon çekecek 25 Nisan 2024 Perşembe akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! 25 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte kararlar...
Sonraki Haber