Kronik hastalığı olan dar gelirli vatandaşlara aylık 3.375 TL'ye kadar yardım parası veriliyor! İşte Malatya kronik hastalık yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Malatya'da ikamet eden az gelirli vatandaşlara çeşitli yardım programları çerçevesinde maddi desteksağlıyor. Bu kapsamda, kronik hastalığı bulunan vatandaşlara 3 bin 375 TL'ye kadar sosyal yardım parası veriliyor. İşte, İstanbul kronik hasta yardım başvurusu...

Aile Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlar çerçevesinde, kronik ve silikozis hastalar yardım yapılıyor.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Malatya'da yaşayan ve  kronik hastalığı bulunan bireylere 12 ay boyunca 3 bin 375 TL'ye kadar ödeme yapıyor.

AİLE BAKANLIĞI MALATYA KRONİK/SİLİKOZİS HASTALIK YARDIMI KAPSAMI VE AYLIK ÖDEME TUTARLARI

Kronik hastalık yardımı, Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır.

-Bu kapsamda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan; Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişilere her ay 3 bin 336 TL sosyal yardım parası verilmektedir. 

Silikozis hastalık yardımı ise, Silikozis hastalarına yapılan ödemelerdir. Bu yardım, Silikozis hastalığı nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az % 15 oranında kaybedenlere verilmektedir. Bu çerçevede 3 bin 375 TL sosyal yardım parası verilmektedir. 

AİLE BAKANLIĞI MALATYA KRONİK HASTALIK YARDIM BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

Başvuruları T.C. kimlik kartınız ve alacağınız sosyal yardım kapsamında istenen belgelerle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına iletebilirsiniz. Ancak bazı yardımların sadece e-Devlet üzerinde gerçekleştirildiği bilinmektedir. Bu kapsamsa sosyal yardımlar ile ilgili sorularınızı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına iletebilirsiniz:

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

Diğer bir başvuru seçeneği ise; e-Devlet sistemi üzerinden de arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak ilgili başlık altında başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yılmaz Erdoğan'dan Cansu Taşkın ile ilgili ilk açıklama! Dev gemi iskeleye böyle çarptı Naci Görür: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Sonraki Haber