Kronik hastalara 3 bin 375 TL yardım parası veriliyor! İşte Mardin kronik hastalık yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mardin'de ikamet eden dar gelirli ailelere çeşitli yardım programları çerçevesinde maddi destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, kronik hastalığı bulunan vatandaşlara 3 bin 375 TL'ye kadar sosyal yardım parası ödeniyor. İşte, Mardin kronik hastalık yardım başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adana'da ikamet eden ve  kronik hastalığı bulunan vatandaşlara 12 ay boyunca 3 bin 375 TL'ye kadar her ay düzenli ödeme yapıyor.

MARDİN KRONİK ve SİLİKOZİS HASTALIK YARDIM KAPSAMI

Kronik hastalık yardımı, Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır.

KRONİK HASTALIK

Bu kapsamda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan, Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişilere her ay 3 bin 336 TL sosyal yardım parası verilmektedir. 

SİLİKOZİS HASTALIK

Silikozis hastalık yardımı ise, Silikozis hastalarına yapılan ödemelerdir: Bu yardım, Silikozis hastalığı nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az % 15 oranında kaybedenlere verilmektedir. Bu çerçevede 3 bin 375 TL sosyal yardım parası verilmektedir. 

KRONİK HASTALIK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuruları T.C. kimlik kartınız ve alacağınız sosyal yardım kapsamında istenen belgelerle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurabilirsiniz. Diğer taraftan, E-Devlet sistemi üzerinden de arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak ilgili başlık altında başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Karabağ’dan çekilen Rusya güvenilir müttefik değilmiş Rüzgar Aksoy, Kirli Sepeti dizisine geri dönüyor
Sonraki Haber