Kredi ve kredi kartı borçlarına yapılandırma mı geliyor?

İhtiyaç kredisi ve kredi kartı borcu bulunanlar için umutlandıran haber Hak-İş'ten geldi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaklaşık 4 milyona yakın çalışanın muzdarip olduğu borçların yapılandırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yapılandırma talebinde bulunduklarını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Bankalar Birliği ile görüştüklerini belirten Arslan, "Çeşitli işverenlere sağlanan yeniden yapıladırma gibi bir kısım düzenlemelerin çalışanlar için de yapılmasını talep ettik" dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaklaşık 3 milyon 900 bin çalışanın ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçları nedeniyle hacizlerle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, işverenlere sağlanan yeniden yapıladırma gibi bir kısım düzenlemelerin çalışanlar için de yapılmasını istedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde ekonomik verilerdeki olumlu gidişe rağmen 2018 ve 2019'daki ekonomik sıkıntıların etkisinin hala hissedildiğini belirterek, "İşsiz stokumuz devam etmekte, kayıt dışı istihdamda 2019'da iki puanlık artış söz konusu. İşsizliklik Sigortası Fonu'ndaki dengeler ilk kez 2019'da gider kalemindeki artışla bozuldu, bu hepimizi endişelendiriyor." diye konuştu.

4 MİLYONA YAKIN ÇALIŞANI İLGİLEDİRİYOR

Ücretli çalışanlar başta olmak üzere vatandaşların ekonomideki bu olumsuzluklardan etkilediğini dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışanların hem ihtiyaç kredisi hem de kredi kartı borçlarındaki artış dikkat çekici düzeyde. Hazırladığımız rapora göre, yaklaşık 3 milyon 900 bin çalışan ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçları nedeniyle hacizlerle karşı karşıya. Hem Hazine ve Maliye Bakanımızla hem de Bankalar Birliği Başkanı ile bu konuyu geçtiğimiz hafta acil şekilde görüştük. Çeşitli işverenlere sağlanan yeniden yapıladırma gibi bir kısım düzenlemelerin çalışanlar için de yapılmasını talep ettik. Bu sorunun çözümü konusunda da çaba sarf etmeye devam edeceğiz."

"ASGARİ ÖDEME TUZAĞINA DÜŞMEYİN"

Hak-İş'in ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçlularıyla ilgili hazırladığı raporda, alacakların temizlenmesinin öncelikle bankaların sorunu olmakla birlikte sadece bankalara bırakılmayacak kadar da önemli olduğunun altını çizdi. 

Hak-İş'in hazırladığı raporda, kredi borçlularına şu tavsiyelerde bulunuldu:

"Kart limitine göre değil gelirinize göre harcama yapın. Dönem sonu borcunun tamamını ödeyin. Asgari ödeme tuzağına düşmeyin. Hem taksitle ürün alıp hem de asgari ödeme yaparsanız, aldığınız ürünün fiyatı daha pahalıya mal olacaktır. Acil, küçük tutarlar ve kısa süreli olanlar dışında nakit ihtiyacınızı kredi kartından asla karşılamayın. İdari takipteyseniz bankanızdan kaçmayın irtibata geçin ve mağduriyetinizi samimi olarak anlatın. Kendi bankanız yapılandırmayı kabul etmezse diğer bankaların kapısını çalın. Hakkınızda icra takibi başlamışsa, yüksek faizlere itiraz edin. Avukattan destek alın. Birden fazla kredi kartıyla uğraşmak yerine limitlerin hepsini tek bir kartta toplayın."

Türk Telekom 2023’te sektörünün yatırım lideri oldu Irak Türkmenlerinde Erdoğan heyecanı! Meteoroloji açıkladı! İşte 11 ilde beklenen hava durumu...
Sonraki Haber