Kralı böyle yakaladı... Hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı!

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn bir alış veriş merkezinde yanında kız arkadaşıyla oldukça sıra dışı bir görüntüde yakalandı. Kralın üzerindeki kısa sarı atlet sadece ülkesinde değil dünyada da gündem oldu. Ancak kralı görüntüleyip sosyal medyadan paylaşan kişi hapis cezasıyla karşı karşıya…

Tayland’da “lese-majeste” adı verilen yasaya göre monarşiyi eleştirenler 15 yıl hapis cezasıyla yargılanabilir. Görünen o ki Ülkenin Kralı Maha Vajiralongkorn’u gizlice görüntüleyip Facebook’ta o görüntüleri paylaşan kişi de yakın zamanda yargılanacak.Suçu ise Kral’ın videosunun çekilmesinin yasak olması. Bu kraliyete bir eleştiri olarak yorumlanıyor.

Kral Maha görüntülerde bir kralın ciddiyetinden oldukça uzak bir halde… Yanında kız arkadaşı olduğu tahmin edilen genç bir kadınla mağazaları geziyor. Üzerinde ise sarı renkli kısa bir atlet ve kot pantolon var. Vücudunun büyük bölümü dövmelerle kaplı olduğu görünen Kralın bu ilk sıra dışı durumu değil. Kral Maha daha önce de beyaz kısa bir atletle havalimanında bir kız arkadaşıyla görüntülenmişti.

Web sitelerinde yasa dışı içeriği kontrol gücüne sahip Dijital Ekonomi ve Toplum Tayland Bakanlığı tarafından Facebook'a karşı Bilgisayar Suç Yasası uyarınca dava açılabilir. Ancak hukuk uzmanları durumun tam olarak Facebook ile ilgili olmadığını ve böyle bir davanın imkansız olacağını savunuyor.

Samet Akaydin yaptığı şok hatayla Fatih Terim'i ve takımını yaktı MİT'in istihbarat desteği ile 2 DEAŞ’lı sözde sorumlu yakalandı! 15 Temmuz gazilerinin maaşları kesildi mi?
Sonraki Haber