Korsanların kaçırdığı 3 gemici Rizeli çıktı

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan Türk konteyner gemisindeki 19 mürettebattan biri öldürüldü, 15'i ise kaçırıldı. Rehin alınan İlyas Baş, Mustafa Benklioğlu ve Ünal Dilsiz'in Rize nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Dilsiz'in eşi, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak dua istedi.

This browser does not support the video element.

‘M/V Mozart’ isimli bir Türk gemisi, Nijerya açıklarında korsanlar tarafından rehin alındı. Silahlı korsanlar 19 kişilik mürettebattan Azerbaycan vatandaşı bir kişiyi öldürdü. 15 kişi ise korsanlar tarafından kaçırıldı.

Kaçırılan personellerden Ünsal Dilsiz, İlyas Baş ve Mustafa Benklioğlu'nun Rizeli olduğu öğrenildi.

İKİSİNİN AİLESİ İSTANBULDA, BİRİNİN RİZE'DE

Rizeli gemicilerden İlyas Baş'ın İkizdere ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin de burada yaşadığı belirtildi. Ünsal Dilsiz ve Mustafa Benklioğlu'nun ailesinin ise İstanbul'da ikamet ettiği bilgisi edinildi.

GÖZLERİNE UYKU GİRMEDİ: ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Ailelerin haberi aldıkları saatten itibaren gözlerine uygu girmediği ve endişeli bekleyişlerinin sürdüğü kaydedildi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUA İSTEDİ

Ünsal Dilsiz'in eşi Nesrin Dilsiz, sosyal medya hesabından rehin alınan eşi ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Takipçilerinin eşine dua etmesini isteyen Nesrin Dilsiz paylaşımında, “Şu anda bu gördüğünüz gemide çalışan eşim ve oradaki çalışan 15 kişi korsanlar tarafından kaçırıldı. Allah rızası için ne olur dualarınızı edin. Bana, oğluma ve sevdiklerine gelsin ve hepsi ailesine kavuşsun. Çok kötü bir durumdayız. Korku içindeyiz, Allah'ım kötü haber verme. Ne olursunuz dua edin” dedi.

 NE OLMUŞTU?

Nijerya açıklarında seyreden Mozart isimli Türk konteyner gemisi korsan saldırısına uğradı. Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki, Azeri bir gemici hayatını kaybetti. Korsanların 15 denizciyi rehin alarak gemiden ayrıldığı belirtildi.

Saldırı sonrası temas kurulan 4. Kaptan Furkan Yaren, 2. Mühendis Farman Ismayılov'un hayatını kaybettiğini ve kendisinin bacağından yaralandığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi." açıklamasında bulundu

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!