Valilik acil önlemleri devreye soktu

Koronavirüs salgını sonrası başlatılan normalleşme adımları Ankara'da da vaka artışının yaşanmasına neden oldu. Maske zorunluluğunun getirildiği Başkent'te, Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ek önlemler aldı.

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu (UHK), Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda Başkent’te maske takma zorunluluğu kararı alırken, hastalığın bulaşma riskini önlemek amacıyla ek tedbirler de alındı.

Kararın ayrıntılarıysa şöyle:

AÇIK VE TOPLU BULUNULAN KAPALI ALANLARDA

* Daha önce kapalı alanlara yönelik getirilen maske takma zorunluluğuna ilave olarak il genelinde tüm açık alanlarda 18.06.2020 (dün) tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm vatandaşlar için maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

RANDEVULU HİZMETTE 15 DAKİKA KURALI

* Tapu, nüfus, sosyal güvenlik merkezi, İş-Kur, vergi dairesi, belediyeler, PTT şubeleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarındaki randevulu hizmet uygulaması kapsamında, randevu saatine 15 dakikadan fazla olanların bina içi ve dışında beklemesine izin verilmeyecek. Sıradan bekleyenler ya da hizmet alanlar da bina çevresindeki bekleme alanlarında sosyal mesafeye uyacak.

KURUM GÖREVLİLERİ UYARACAK

* Kurum görevlileri sosyal mesafe, maske takılması ve randevu saatine 15 dakikadan fazla süresi bulunanların bekleme yapmaması konularında vatandaşları uyaracak.

ATM, DURAK VE İSTASYONLARDA DA

* Bekleme ve sıraya girilerek mal ya da hizmet alınan tüm kamu ve özel iş yerleri ile ATM ve elektrik, su, doğalgaz, bilet gibi yükleme yapılan makinaların çevresinde, otogarların bekleme alanlarında, otobüs ve metro duraklarında sosyal mesafeye uyulacak ve maske takılacak.

DHA

Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı!
Sonraki Haber