'Koronaya inanmıyorum maske takmadığım için günaha giriyor muyum?'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan ve vatandaşların merak ettiği konulara ilişkin sorulara yanıt veren Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı'nda son aylarda koronavirüs soruları sıklık kazandı. Yetkililer, ''Koronadan kurtulmanın ya da virüsün bulaşmaması için dua var mı?'', ''Aşı olmamanın vebali var mı?'' gibi soruların en çok sorulan konular olduğunu belirtti.

Koronavirüs salgınıyla beraber vatandaşların merak ettiği konular da arttı. Virüsün sonunu getirecek aşı çalışmalarının helal olup olmadığını merak eden vatandaşlar, bu tip sorulara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı'nda yanıt bulabiliyor.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan yaptığı açıklamada, kendilerine birbirinden ilginç soruların geldiğini ifade etti.

Artan sorulara örnek olarak şunları gösterdi;

''Koronavirüs'ten kurtulmanın, bulaşmaması için duası var mı?', 'Koronavirüs'ten dolayı virüs bulaştırırım endişesiyle anne, babamı ziyaret edemiyorum. Onlara yardım edemediğim için vebal altında mıyım?', 'Koronavirüs'e inanmayıp maske takmadığım için günaha giriyor muyum?''

Bu ve benzeri sorulara ilişkin vatandaşlara koronavirüsten korunmanın en etkili yollarını aktardıklarını belirten Müftü Artan, bu dönemde aile içindeki ilişkilere, eşlerin birbirine karşı anlayışlı olmaları gibi uyarılarda bulunduklarını da ifade etti.

"MÜSLÜMAN OLARAK AŞILARI OLMAMIZ LAZIM"

Koronavirüse inanmayan ya da maske takmamayı isteyen vatandaşların da sıklıkta olduğunu vurgulayan Artan, ''Maske bu hastalığın kontrol altına alınması için oldukça önemli. Bizim yüzümüzden bulaşacak hastalığını vebalini hatırlatıyoruz'' dedi.

Aşı hakkında gelen sorulara, ''Bir Müslüman olarak dinen bu aşıları olmamız lazım ve başkalarının bizden dolayı zarar görmemesi lazım'' diyerek yanıt veren Müftü, virüsten kurtulmak, hastalığa yakalanmamak adına bir duanın söz konusu olmadığını ifade etti. Artan, ''Hastalık ve belalara karşı her zaman dua edilebilir'' ifadelerini kullandı.

Müftü Artan, son günlerde hatta koronavirüse karşı aşı olmamayı düşünen ya da aşı olma konusunda tereddüt edenlerin 'Aşı olmamanın vebali var mı?' şeklinde soru yönelttiğini söyledi.

Müftü Osman Artan, ''Tereddüt edip aşı olmak istemeyenlerin, aşı olmamaktan dolayı çevresine, yakınına herhangi bir şekilde hastalık bulaştırıp zarar görürse sorumluluğunun olduğunu bilmesi gerekir.'' şeklinde konuştu. 

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber