Koronavirüse yakalanan tanınmış doktorlardan iyi haber

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını en çok 65 yaş üzerindekileri ve kronik rahatsızlıkları olanları etkiliyor. Bunların yanı sıra birinci derecedeki risk grubunu sağlık çalışanları oluşturuyor. Ölümcül virüsün ülkemizde de görülmesinin ardından çeşitli hastanelerde görev yapan doktorlar koronavirüse yakalandı. O doktorların bazılarından ise sevindiren haberler gelmeye başladı.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve dünya üzerinde 50 bine yakın insanın yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüs salgını, ülkemizde de 214 kişi hayattan kopardı. En çok 65 yaş üzerindekileri ve kronik rahatsızlıkları olanları etkileyen ölümcül virüs, sağlık çalışanları için de büyük bir risk oluşturuyor.

Bilindiği üzere İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Göğüs Cerrahı Op. Dr. Selçuk Köse, Göğüs Hastalıkları Profesörü Dr. Sahim Emri, özel bir hastanenin başhekimi T.H.T. Beyin Cerrahı Dr. Turgay Bilge ile yine Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tanınmış cerrahlarından olan Prof. Dr. Selçuk Mercan’ın yanı sıra, Bağcılar Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Barış Onur Sargın ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi Dahiliye Servisi’nde görev yapan eşi Dilara Sargın'ın ölümcül virüse yakalandığı ortaya çıkmıştı.

SuperHaber, medyaya yansıyan bu isimlerin dışında, Türkiye’nin çeşitli illerinde çok sayıda doktor, hemşire ve diğer sağlık görelilerinin koronavirüse yakalandıkları ve tedavi altında oldukları bilgisine ulaştı. 

SELÇUK MERCAN’DAN MÜJDELİ HABER GELDİ

Türkiye’de koronavirüs vakalarına ilk müdahalede bulunulan Çapa Tıp Fakültesi’nin tanınmış cerrahlarından Prof. Dr. Selçuk Mercan'ın da burada yakalandığı koronavirüsü yendiği öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre, Prof. Dr. Mercan, tedavi gördüğü hastaneden yakınlarını arayarak, koronavirüsü yendiğini ve iyi olduğunu söyledi.

BEYİN CERRAHI BİLGE DE KORONAVİRÜSÜ YENDİ

Bir diğer iyi haber de, tanınmış beyin cerrahlarından Turgay Bilge’den geldi. Koronavirüs nedeniyle tedavi gören doktor Bilge’nin tamamen iyileştiği ve bugün hastaneden çıkacağı öğrenildi.

Doktor Bilge’nin yakın bir arkadaşı sosyal medyadan yayınladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi;

“Değerli arkadaşlarım;
Hepimizin düşmanı olan bu virüse 14 gün önce yakalanan çok değerli arkadaşım (Abim) Beyin Cerrahı Dr.Turgay Bilge hastanede 14'ncü gününü tamamladı... Biraz önce bana mesaj attı ''Can'ım kardeşim iyileşiyorum'' diye...Taşıyıcılığının ortadan kalkması için de 7 gün daha kalacakmış... Allah bu virüse yakalananlara ve karantina da olanlara şifalar ve sabırlar versin inşallah... Çok mutluolduğum için sizlerle paylaşıyorum...
Sevgi ve saygılarımla.”

Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı!
Sonraki Haber