Koronavirüs uygulamalarındaki büyük tehlike

Dünya genelindeki koronavirüs vakalarının online olarak takip edilmesini sağlayan uygulamalar tehlikeli olabiliyor. Yeni keşfedilen fidye yazılımı Dubbed CovidLock, Android için hazırlanan bir uygulamanın içerisinde bulundu.

Çin'de ortaya çıkan ve şu anda Avrupa'da etkisini gösteren koronavirüs salgını, insanların en çok takip ettikleri konuların başında geliyor. Ancak kötü niyetli kişiler, akıllı telefon kullanıcılarının verilerine ulaşabilmek için son zamanlarda bu salgını kullanmaya başladı.

Yeni keşfedilen fidye yazılımı Dubbed CovidLock, Android uygulamalarının içine gizlenmiş bir şekilde bulundu. Bu yazılımı kullanan uygulamalar, kullanıcılara koronavirüs istatisliklerini canlı olarak takip etme imkanı sunduğunu iddia etse de aslında durum hiç de göründüğü gibi değil.

 KULLANICILARDAN FİDYE İSTİYOR

Kullanıcılar, söz konusu uygulamayı telefonlarına yüklediğinde uygulama otomatik olarak telefonu kilitliyor ve kilidin açılması için 100 dolar değerinde bitcoin istiyor.

Kullanıcılara 48 saat süre veren kötü niyetli kişiler, süre bitiminde ise telefondaki kişileri, fotoğrafları ve videoları silerek telefondaki sosyal medya hasaplarını sızdırmakla tehdit ediyor.

KONUMUNUZ İZLENİYOR

Telefonunuzun şifresini kırabilmek için herhangi bir servise gitmeye çalıştığınızda ise telefonunuzdaki bütün veriler otomatik olarak siliniyor. Çünkü kötü niyetli kişiler, GPS verilerinizden konumunuzu anlık olarak takip edebiliyor.

Siber güvenlik şirketi DomainTools, zararlı uygulamanın belirlediği şifreyi kırarak çok yakında herkese açık bir şekilde paylaşmayı planlıyor. Ayrıca uygulama geliştiricisinin bitcoin cüzdanları da yakından takip ediliyor.

Uzmanlar, herhangi bir uygulamayı akıllı telefonunuza indirirken yorumları mutlaka okumanızı ve aynı zamanda uygulama geliştiricisini de iyi araştırmanız gerektiğini belirtiyor.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak Yaşlı kadın hayata tutunamadı! İşte Süper Lig'de yeni sezonun biten transferleri
Sonraki Haber