Koronavirüs sürecinde uçak seyahatlerinde yeme içme servisinde düzen değişti! Yemek servisi nasıl gerçekleştiriliyor?

Koronavirüs (COVID-19) salgınının yol açtığı pandemi döneminde pek çok havayolu işletmesi uçak içi yemek servislerini kaldırma ya da azaltma ihtiyacını hissetmişti. Ancak tedavi yöntemleri ve aşılamadaki ilerlemeler sayesinde havayolları da normal işleyişlerine dönmeye başladı. İşte yolculuk süresinde yemek servisinde yapılan yeni değişiklikler...

Koronavirüs (COVID-19) salgınının yol açtığı pandemi döneminde pek çok ticari havayolu işletmesi uçak içi yemek servislerini kaldırma ya da azaltma ihtiyacını hissetmişti. Ancak tedavi yöntemleri ve aşılamadaki ilerlemeler sayesinde havayolları da normal işleyişlerine dönmeye başladı. Bütçe odaklı veya fazla sefer gerçekleştirmeyen firmalar yemek servislerini ücretli sunmaya devam ederken, önde gelen belli başlı havayolları yavaş yavaş salgın öncesi duruma gelmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz eylül ayında da THY yurt içi ikram servislerinin tekrar başlayacağını duyurmuştu.

THY’nin ekim ayı güncel bilgi içeriğine göre yurt içi seferlerinde ki ikramlara nazaran dış uçuşlarda sıcak ikram sunumlarına da yolcuların tercihine bağlı olarak sıcak içecekler eklenebiliyor. Kurum pandemi döneminde ikram servisini yeniden başlatmak için birtakım konsept değişikliklerine gidildiğini belirtiyor. İkramda sunulan gıdaların Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kıstaslara uygun olarak üretildiği aktarılırken yolculuk süresinde yemek servisinde bazı yeni kurallar var.

Aynı sırada oturan yolcular servis için birbirlerini beklemek zorunda çünkü THY birbirlerine yakın seyahat eden yolcuların maskelerini aynı anda çıkarmalarını istemiyor. Çay ya da kahve tüketimi de henüz yurt içi uçuşlarda mümkün değil. Yurt dışı uçuşlarda mevcut olan alkol servisi ise 2 saat 15 dakikadan uzun olan seferlerde gerçekleştiriliyor.

BESLENME ALIŞKANLIKLARI VE SAĞLIK DURUMUNUZA GÖRE YEMEK SEÇENEKLERİ

Yurt dışına seyahat ediyorsanız ve yolculuğun süresi 2 saatin üzerinde ise THY’nin çeşitli menülerinden kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. Standart olan sunulan menüye alternatif olarak diyabetik menü, vegan menü, glutensiz gıdaların bulunduğu menü, seçenekler arasında yer alırken bebek ve çocuklar için de özel menüler mevcut. Eğer ilginizi çekiyorsa farklı inançlara mensup yolcuların güvenle tüketebileceği şekilde hazırlanmış koşer ve Hindu menülerine de göz atabilirsiniz. Bu özel menüleri yemek istediğinizi uçuşa en geç 24 saat kala THY’ye internet sitesi, mobil uygulama ya da uygun başka bir iletişim kanalıyla bildirmeniz gerektiği mutlaka aklınızda olsun.

Uzun süreli yolculuklarda menü sunumuna ek olarak ara servislerde sandviç ve kek ikramı yapılıyor. Pandemi öncesi dönemde sürdürülen kutlama pastası ikramı ise henüz dönmüş değil.

THY’NİN VEGAN MENÜSÜ TİTİZLİLİKLE DÜŞÜNÜLMÜŞ

Vegan yolcular için THY hiçbir kaideden şaşmayıp kendi ifadelerine göre koyu kurallara uyulan özel menü hazırlıyor. Menünün içeriğinde hiçbir hayvansal gıda yer almazken protein kaynağı olarak mercimek, fasulye ve tofu içerikli sunumların yanı sıra kalsiyum ve demir içeriği yüksek sebze, meyve ve kuruyemiş servis ediliyor.

ALERJİK YOLCULARA THY’NİN UYARILARI VAR

Herhangi bir gıda ve özellikle kuruyemiş alerjisi olan yolcular iki gün önceden THY’ye bu bilgiyi verirlerse onlara özel olarak hazırlanan menüde alerjen gıdalar bulunmuyor. Yine de alerjisi bulunan yolculardan doktor raporu ve ilaçlarını yanlarında hazır bulundurmaları ve gerekmesi durumunda nasıl kullanılacağı hakkında kabin ekibine bilgi vermeleri isteniyor.

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Öldürülen kadın ünlü şarkıcının kuzeni çıktı Aldatmak ve Ben Bu Cihana Sığmazam dizileri için final kararı
Sonraki Haber