Koronavirüs hastalarında yeni belirti: Rektal kanama

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında bir yeni belirti daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz aylarda önce bir koronavirüs dalgasıyla mücadele eden daha sonra kara mantar hastalığının arttığı Hindistan'da, koronavirüs sonrası virüs ile ilişkili rektal kanama vakası görüldüğü aktarıldı.

Koronavirüs salgınının en sert vurduğu ülkelerden biri olan ve salgınla mücadele sürecinin ardından kara mantar vakalarının arttığı Hindistan’da, korona hastalarında yeni bir komplikasyonunun görüldüğü açıklandı.

Delhi’deki bir hastane tarafından yapılan açıklamada koronavirüs testi pozitif çıkan hastalarda Sitomegalovirüs adı verilen bir virüs ile ilişkili rektal kanama vakası görüldüğü aktarıldı. NTV'de yer alan habere göre, hastaneden yapılan açıklamada, bu kişilerden birinin, "ağır kanama ve şiddetli Covid sonrası oluşan göğüs hastalığı" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

20 İLA 30 GÜN SONRA GÖRÜLÜYOR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Anil Arora, hastaların ilk Covid teşhisinden ortalama 20 ila 30 gün sonra karın ağrısı ve dışkıda kanama gibi semptomlarla hastaneye başvurduklarını söyledi.

Arora, Sitomegalovirüsün vücutta asemptomatik bir biçimde var olduğunu söylerken, bir kişinin bağışıklığı tehlikeye girdiğinde semptomların ortaya çıktığını söyledi.

Dr. Anil Arora, “Covid-19 ve tedavisinde kullanılan ilaçlar bağışıklığı etkileyerek kişiyi diğer enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getiriyor” diye konuştu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 229 bin 846 Covid-19 testi yapıldı, 5 bin 846 kişinin testi pozitif çıktı, 53 kişi hayatını kaybetti.

Hasta sayısı 510, ağır hasta sayısı 730 olurken, iyileşen ve karantina süresi dolanların sayısı 6 bin 536 olarak açıklandı.

Salgında toplamda uygulanan koronavirüs testi sayısı 60 milyon 558 bin 812'ye ulaştı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 5 milyon 420 bin 156'ya, vefat sayısı ise 49 bin 687'ye yükseldi. Bugüne kadar virüsü yenenlerin ve karantinadan çıkanların sayısı 5 milyon 287 bin 94'ü buldu.

AŞILAMADA SON DURUM

30 Haziran itibarıyla toplam uygulana aşı sayısı 49 milyon 197 bin 686, 1. doz uygulanan kişi sayısı 34 milyon 163 bin 196, 2. doz uygulanan kişi sayısı ise 15 milyon 34 bin 490 oldu.

MAHZEN-29 Operasyonu! Organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltında Meteorolojiden İzmir için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Ankara'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber