Koronavirüs aşısı olan kişi 5 gün sonra öldü

Belçika'da Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısını olan 82 yaşındaki bir kişinin, aşıdan 5 gün sonra yaşamını yitirdiği açıklandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Aşılama ile bireyin ölümü arasında bir bağlantı olup olmadığını tespit etmek için gerekli tüm incelemeler yapılmaktadır" denildi.

Belçika'da Pfizer ve BioNTech'in ortak çalışması sonucu koronavirüse karşı geliştirilen aşıyı olan 82 yaşındaki bir kişinin, aşı işleminin ardından 5 gün sonra hayatını kaybettiğini öğrenildi.

Belçika Federal İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "14 Ocak 2021 tarihinde FAMHP’ye 82 yaşındaki bir hastanın aşı işleminin ardından 5 gün sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Aşılama ile bireyin ölümü arasında bir bağlantı olup olmadığını tespit etmek için gerekli tüm incelemeler yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

AŞI İÇİN RİSK UYARISI YAPILDI

Öte yandan, ABD'li ilaç firması Pfizer'ın BioNTech ortaklığında geliştirdiği koronavirüs aşısının vurulduğu 23 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden aşıya ilişkin risk uyarısı geldi. Açıklamada, aşının hastalığı olan 80 yaş üstündeki kişiler için riskli olduğu belirtildi.

PFIZER / BIONTECH'TEN MUTASYON AÇIKLAMASI GELDİ

ABD'li ilaç devi Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdikleri aşının mutasyon geçirmiş koronavirüsüne karşı da etkili olduğunu duyurdu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs etkisini hız kesmeden sürdürürken, ilk kez İngiltere’de daha sonra da Güney Afrika’da ortaya çıkarak 30’u aşkın ülkeye yayılan yeni mutasyon türü endişeye yol açtı. Dünyayı rahatlatacak açıklama BioNTech ile birlikte ilk onay alan aşıyı geliştiren ABD’li ilaç şirketi Pfizer’dan geldi. Pfizer/ Biontech'in yaptığı çalışma, kendi aşılarının İngiltere ve Güney Afrika’da ortaya çıkan yeni mutasyonlara karşı etkili olduğunu gösterdi. Henüz hakem değerlendirmesi bulunmayan araştırmada, Pfizer ve Texas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları aşının N501Y adı verilen corona virüsü mutasyonuna karşı etkili olduğu sonucuna ulaştı.

"16 FARKLI MUTASYON TEST EDİLDİ ETKİ GÖRÜLMEDİ"

Pfizer'in önde gelen viral aşı bilimcilerinden biri olan Phil Dormitzer, "Şimdi 16 farklı mutasyonu test ettik ve hiçbirinin gerçekten önemli bir etkisi olmadı. Bu iyi haber" 'dedi.

Bilim insanları, aşının İngiltere ve Güney Afrika varyantlarında bulunan diğer mutasyonlara karşı etkili olup olmadığını görmek için benzer testler yapmayı planladıklarını kaydetti. Ayrıca Dormitzer, salgının yayılma hızının artmasında bu mutasyonların rolü olabileceğini söylerken, mutasyonun virüsün antikora karşı bağışıklık kazanmasını sağlamasına yönelik endişelerin bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan'a hakaret eden Salkım'ın ATV'de dizideki rolü gündem oldu! Metin Külünk'ten Rifat Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımına tepki! 19 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı saatleri açıklandı! İşte o saatler
Sonraki Haber