Koronavirüs aşısı için beklenen açıklama geldi. BioNTech, yeni aşı için klinik testlere başlıyor

Omicron'un alt varyantlarının yayılmasıyla birlikte koronavirüs vakalarında dünya genelinde artış yaşanıyor. Vakalarıdaki artış sonrası aşıların güncellenip güncellenmeyeceği merak konusu oldu. Türkiye'de de kullanılan koronavirüs aşısını üreten BioNTech'ten beklenen açıklama geldi. Alman şirket, koronavirüs aşısının güncel versiyonu için klinik testlerine başlanacağını duyurdu. Yeni aşı, Omicron'un BA.4 ve BA.5 gibi yeni varyantlarına karşı geliştirildi.

Dünyada tabiri caizse Omicron alarmına geçmişken beklenen açıklama Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten geldi.

Financial Times'ta yer alan habere göre, şirket 'Uzun ve geniş bir koruma' sağlamak için geliştirilen Covid-19 aşısının güncel versiyonunun klinik testlerine başlayacağını duyurdu. Testlerin bu ay içinde başlaması bekleniyor.

Söz konusu aşının Omicron'un BA.4 ve BA.5 gibi yeni varyantlarına karşı geliştirildiğinin altı çizildi.

Aynı açıklamasa aşının bu yıl içinde satışa sunulmasının beklendiği bilgisine de yer verildi. İngiliz gazete şirketin gerekli onayları alabilmesi durumunda aşının dağıtımına Ekim ayında başlanabileceğini yazdı.

İNGİLİZ PROFESÖR UYARDI: BU 2 SEMPTOMA DİKKAT

Öte yandan 'Zoe Covid Belirtileri' adlı araştırmayı yürüten İngiliz Profesör Tim Spector, dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

'Şu anda soğuk algınlığından iki kat daha fazla Covid vakası var' virüse yakalandığınızı varsaymanızı gerektiren iki semptomu açıkladı.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, Spector, yorgunluk ve boğaz ağrısı şikayeti olan kişileri acilen test yaptırmaya davet etti.

İngiliz profesör test yaptırmayanların kendilerini kovid pozitif olarak görmeye ve bulaşı önlemek adına dikkatli olmaya davet etti.

AŞI OLANLARA ÇAĞRI

'İnsanlar geçmişte bir enfeksiyon geçirmiş ve aşıları tam olsa bile, hala virüsü kapıyorlar' sözleri ile aşı olanlara seslenen Spector, aşıları tam olan kişilerin dahi Pandemi kurallarına uymaya devam etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Metin Akpınar'ın kızı Nebioğlu ateş püskürdü! İkinci bölüm başlıyor Adana Demirspor'da Luis Nani kadro dışı bırakıldı Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu! Herkesi korkutan gelişme
Sonraki Haber