Koronanın akciğerlerde izlediği yol görüntülendi

Güney Koreli ve İngiliz bilim insanları yeni tip koronavirüsün (Kovid-19), akciğer hücrelerindeki yayılımını gözlemleyebilmek için yapay olarak akciğer üretti. İnsan akciğerlerinden alınan kök hücrelerin laboratuvar ortamında büyütülmesiyle oluşturulan yapay organa Sars CoV-2 enjekte edildi. Araştırmacılar, bu şekilde virüsün akciğerlerdeki dolaşımını adım adım görüntüleme şansı yakaladı. Söz konusu çalışma, Kovid-19’a karşı yapılan çalışmalarda dönüm noktası olarak görülüyor.

Doktor Young Seok, “Yapay mini akciğer üzerinde sayısız deneysel tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu şekilde, bazı insanların koronavirüse karşı neden daha duyarlı olduğunu açıklayabiliriz. Çalışmamız sayesinde şu ana kadar cevaplanmamış birçok soruya yanıt verilebileceğine inanıyoruz. En önemlisi bu yöntem bize, akciğerlerin virüse karşı ürettiği törepatik ajanları görme olanağı sunuyor” sözleri yaptıkları çalışmanın önemini anlattı.

Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! 1 Milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Mehmet Büyükekşi'den flaş Ali Koç açıklaması: "U19 tehdidini yaptı"