Korona aymazlığı! Akın akın yazlıklara gidiyorlar

Yeni tip koronavirüs kovid-19'un Türkiye'de görülmesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Düne kadar illerdeki sayılar açıklanmamıştı. Ancak dün 81 ilde de virüs görüldüğünün açıklanmasının ardından hastalığın yoğun olduğu illerde özellikle sahil kasabalarında yazlıkları olanların akını başladı. Muğla üzerinden Marmaris, Bodrum, Datça, Akyaka'ya, Fethiye istikametine gitmek isteyen araçlar uzun kuyruk oluştururken yollarda alınan önlemler de bu akını durduramadı...

Türkiye'de büyük bir kesim canla başla koronavirüs Kovid-19 salgını ile mücadelesini sürdürürken bazıları ise yapılan bulunduğunuz yeri terk etmeyin uyarısına aldırmadan daha az vaka görülen yerlere gitmeye çalışıyor.

Bu akının yaşanmaması için düne kadar hangi illerde vaka bulunduğu açıklanmamıştı. Ancak tüm illerde vaka bulunduğunun belirtilmesi ve il il vaka sayılarının ortaya çıkmasının ardından özellikle güney sahillerine doğru adeta akın başladı. 

Başta İstanbul olmak üzere fazla miktarda vakanın bulunduğu illerde yaşayan birçok kişi özel araçları ile yollara döküldü. 

Muğla üzerinden Marmaris, Bodrum, Datça, Akyaka'ya, Fethiye istikametine gitmek isteyen araçlar uzun kuyruk oluştururken yollarda alınan önlemler de bu akını durduramadı...

Oysa uzmanlar günlerdir hastalığın yayılmaması için vatandaşların evlerinde kendilerini izole etmelerinin önemine değiniyordu. 

Ancak bu uyarıları dinlemeyen yüzlerce araç sahibi kendileri ile birlikte virüsü de taşıyor olabilecekleri gerçeğini düşünmeden gitmeye devam ediyor. 

Tabii bu durum şöyle bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

Nüfus yoğunluğunun yaz ayları dışında düşük olduğu illerde sağlık kuruluşu ve çalışanı sayısı büyük şehirlere göre daha düşük.

Bu dikkate alındığında vaka sayısının birden artması halinde buralardaki sağlık sisteminin çökme ihtimali çok yüksek. Böyle bir durumda ise tedavi olacak imkanı bulamayacak kişi sayısının olası çokluğu nedeniyle ölüm oranlarının da yüksek olması söz konusu... 

İTALYA DA ÖRNEK OLMADI

Bunun en net örneği ise İtalya. Çünkü İtalya'da virüsün ilk çıktığı bölgede karantina alınmadan önce binlerce kişi güney kent ve kasabalarına akın etmişti.

Bu göçün ardından da tüm ülkede salgın tırmanışa geçerken, ölüm sayılarında da rekor artışlar yaşandı. Salgın karşısında çaresiz kalan İtalya'da ölü sayısı 14 bin sınırına dayanmış durumda. 

Balkanlar’dan Türkiye’ye bu kez döviz yağmuru başladı İliç'te iki ay sonra kahreden haber! Cansız bedenine ulaşıldı Şok sözler: "Galatasaray'ın en büyük şansı Ali Koç ve İsmail Kartal"
Sonraki Haber