Korkutan gelişme: Üç ilde 13 yeni vaka!

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi sürerken üç ilde yeni vakalara rastlandı. Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya'da yaşanan vakalarda filyasyon ekipleri devreye girdi ve karantina tedbirleri uygulanmaya başladı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

DİYARBAKIR

Edinen bilgiye göre, Diyarbakır’dan ikamet eden bir kişi, ilçeye bağlı Aşağı Oba köyünde anne ve babasını ziyarette gitti. Ziyaret sonrası şahsın yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye kaldırılmasının ardından yapılan tetkiklerinde koronavirüs testi pozitif çıktı. Vak’anın tespit edilmesi üzerine salgının kontrol altına alınması için Kurşunlu Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararınca köyün ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alınmasına karar verildi.

ADIYAMAN

Kahta ilçesinde, 12 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı 9 katlı bina karantinaya alındı. İlçedeki apartmanda oturan bir kişi rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. Covid-19 testi pozitif çıkan hasta, tedaviye alındı, yaşadığı binadakiler de sağlık taramasından geçirildi. 20 dairenin bulunduğu binadakilerin taramasında 11 kişinin daha koronavirüse yakalandıkları belirlendi. Koronavirüs testleri pozitif çıkan 12 kişinin tedavilerine başlanırken, 9 katlı bina ise İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

MALATYA

Malatya’da da bir mahalle daha koronavirüs önlemleri kapsamında karantina altına alındı. Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “ 28 Mayıs 2020 tarihinde saat 12:00’den itibaren Yazıhan İlçemiz Kömüşhan Mahallesinin acil sağlık ihtiyaçları hariç 14 gün karantina altına alınmasına karar verilmiştir” denildi. (AJANSLAR)

Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden gözaltına alındı! İlkay Gündoğan Barcelona'dan ayrılmaya karar verdi! Dünya devi talip
Sonraki Haber