Korkunç olaya 'istismar yok' dediler!

Ankara'da kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin cinsel saldırısına uğrayan genç kız yaşadığı dehşeti mahkemede anlattı. Elbiselerinin yırtıldığını, göğüslerinin sıkıldığını söyleyen S.K. hakkında mahkeme 'istismar yok' dedi. Karara yapılan itiraz sonrası Yargıtay, sanıkların "çocuğa cinsel istismar" suçundan yargılanmalarına hükmetti.

Ankara'da 22 Temmuz 2012'de Ahmet A., kız arkadaşları G.A., S.K. , G.K. ile bir parkta eğlendikten sonra evlerine giderken önlerini polis olduğunu söyleyen 3 kişi kesti. Ahmet A. kendilerini polis olarak tanıtan Soner A., Emrah C. ve Yener G.'ye kimlik sorunca tartışma yaşandı. Huzursuzluk yaşanınca kızlar uzaklaşmak istedi ancak 3 saldırgan kızları köprünün altına götürmek istedi.

ÇEVREDEKİLERİN MÜDAHALESİYLE OLAY SONA ERDİ

Kızlar direnince Soner A, şiddete başvurdu S.K.'nın elbisesinin yakasında tutarak aşağıya çekti. Çevredekilerin müdahalesiyle olay sona erdi. Mağdurlar daha sonra polise giderek şikayetçi oldu.

"GÖĞÜSLERİMİ SIKTI, TIRNAKLARINI GEÇİRDİ"

16 yaşındaki S.K. ifadesinde, "Üzerimdeki elbiseyi aşağıya çektiğinde göğüslerimi sıkarak tırnaklarını geçirdi" dedi.

G.K. da ifadesinde, kız kardeşine saldırıldığını görünce araya girdiğini belirterek, "Belimden tuttu ve kendisine doğru çekti, göğüslerimi sıktı, vücudumu kendi vücuduna yapıştırdı" sözleriyle olayı anlattı.

MAHKEME: İSTİSMAR YOK

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, üç sanık hakkında 'cinsel saldırı', 'basit yaralama', 'tehdit' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Sanıklardan Yener G.'nin beraatına karar veren mahkeme diğer iki sanığa, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 7'şer yıl hapis verirken, sanıkların cinsel istismar ve cinsel saldırı suçu işlemediklerine hükmetti.

Dosyanın avukatının karara itiraz etmesi sonrası Yargıtay 14. Ceza Dairesi kararı bozdu ve iki sanığın çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanması gerektiğine hükmetti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber