Maneviyatın şehri Konya'da keşfedilmesi gereken yerler ve lezzetler

Türkiye'nin önemli kültür ve inanç merkezlerinden biri olan Konya, doğal güzelliği ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi yapıtlarıyla mutlaka keşfedilmesi gereken yerlerden biridir. Konya'ya geldiğinizde keşfetmeniz gereken yerleri sizler için derledik. İşte maneviyatın şehri Konya'da keşfetmeniz gereken yerler...

Ülkemizin İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan en büyük yüzölçümüne sahip şehrimizdir.  31 tane ilçesi olan Konya, Türkiye’nin en kalabalık yedinci şehridir.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu şehir, kültür ve inanç merkezlerinden biridir.  Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliğine sahiptir ve İslam dünyası açısından önemli bir konumdadır. Mevlana Celaleddin-i Rumi başta olmak üzere Bahaeddin Veled, Kadı Burhaneddin, Şems-î Tebrizî, Muhiddin Arabi ve Nasreddin hoca gibi birbirinden değerli isimlere ev sahipliği yapmıştır. Her yıl dini bayramlarda dileklerde bulunmak isteyenler bu değerli isimleri ziyaret ederek dualarını gerçekleştirirler.

Herkes Kerem Aktürkoğlu derken Okan Buruk'un gözdesi veda ediyor Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi! AFAD yıkılan bina sayısını açıkladı! Fenerbahçe penaltılarda yıkıldı, yarı final kapısı kapandı! DEM’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç adını sildi Fenerbahçe'de tur gitti taraftarda öfke dinmedi: Neden Fred?