Yalova

Yalova, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Marmara Denizi kıyısındaki il, İstanbul'a bağlı iken 6 Haziran 1995'de il olmuştur.

Yalova İli Nüfusu: 241.665'dir. Bu nüfusun %87,07'si şehirlerde yaşamaktadır (2016 sonu). İlin yüzölçümü 798 km2'dir. İlde km2'ye 303 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 986'dır.) İlde yıllık nüfus artış oranı %3,71 olmuştur.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 6 İlçe, 14 belediye, bu belediyelerde 50 mahalle ve ayrıca 43 köy vardır.

Yalova Belediye Başkanı kim oldu 2024?
Pazarda kafasında karton kutuyla gezdi! Sonra gözlerden kayboldu! İstanbul ve çevre illerde hissedilen bir deprem meydana geldi!
YALOVA imsakiye 2024! Yalova sahur ve iftar saatleri... 3 ilde eş zamanlı operasyon! DEAŞ üyeleri bir bir yakalandı! CHP’li Büyükçekmece Belediye başkan yardımcısına sert tepki Mehmet Gürel kimdir? Mehmet Gürel kaç yaşında, nereli? Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk kimdir? Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk skandalı! Yalova depremi Güngören'i vurdu! Marmara depremi sonrası açıkladı: Bu bölge için kritik bir deprem! İstanbul'u da sallayan depremle ilgili bakanlardan peş peşe açıklama! İstanbul'da hissedilen gece yarısı depremi korkuttu! KYK yurdunda zehirlenme şüphesi: 15 öğrenci hastaneye kaldırıldı Yalova'da kuvvetli rüzgar etkili oldu! Marmara'da deniz otobüsü seferlerine lodos engeli! Yalova limanında 80 kilo esrar ele geçirildi! İki şehirdeki partililer: Hiçe sayıldık! JAPON DEPREM UZMANINDAN İSTANBUL UYARISI! Prof.Dr.Üşümezsoy'dan İstanbul için felaket senaryosu yazanlara yanıt Meliha Akyol kimdir, kaç yaşında, nereli? Ölümün kıyısından döndü! TV izlerken kurşun kafasını böyle sıyırdı İtalya'dan Türk bayraklı gemiye 'kaçak' operasyonu CHP eski ilçe başkanından 'iki zarf' skandalı! Yalova'da hangi parti seçimi kazandı 2023? Yalova milletvekili seçim sonuçları 2023 'Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşları teröristlerdir' Turizm coşuyor! Otel daha bitmeden rezervasyon yağdı AK Parti Yalova milletvekili adayı listesi 2023 İYİ Parti Yalova milletvekili adayı listesi 2023